Boli

#dantura stralucitoare #dantura sanatoasa #ingrijire dinti #dantura

Top 6 pasi esentiali pentru o dantura sanatoasa si stralucitoare

Stiai ca igiena orala deficitara poate duce la aparitia altor probleme de sanatate, precum diabetul zaharat, bolile pulmonare, infarctele sau accidentele vasculare cerebrale. Desigur, problemele dentare pot fi jenante, dureroase si chiar debilitare, dar, atunci cand realizezi ca sanatatea orala este atat de interconectata cu celelalte probleme medicale, ar putea sa te faca sa iti pui intrebarea “ce ar trebui sa fac?”

Mai jos, ai cativa pasi importanti, pe care ar trebui sa ii urmezi pentru a avea o dantura sanatoasa si stralucitoare.

1. Efectueaza un periaj corect

Perierea dintilor, de cel putin doua ori pe zi, este cea mai buna metoda de a indeparta placa bacteriana, chiar inainte de a se inrautati. Periajul corespunzator, de asemenea, stimuleaza gingiile si previne aparitia afectiunilor gingivale:gingivita. Asigura-te ca efectuezi un periaj la un unghi de 45 de grade si ca periezi toate suprafetele dentare. De asemenea, periaza suprafata masticatorie a dintilor tai si toate spatiile interdentare - te poti ajuta si de o ata dentara. Periaza usor cu miscari scurte si foloseste o pasta de dinti care contine fluorura. Daca ai un dinte sensibil la cald sau rece, ar fi mai bine sa folosesti o pasta de dinti speciala pentru dinti sensibili cu efect desensibilizant.

2. Foloseste apa de gura

Potrivit studiilor, clatirea dintilor cu apa de gura lupta eficient impotriva bacteriilor dentare. Foloseste o apa de gura adecvata problemei dentare cu care te confrunti - pe piata exista apa pentru gura uscata, apa de gura care contine fluorura, impotriva sangerarii gingivale, care sa improspateze mirosul, etc. Dentistul te poate ajuta sa identifici tipul de apa de gura potrivit pentru tine.

3. Gaseste un dentist care sa te faca sa te simti confortabil

Gasirea unui dentist bun este un pas foarte important. Te poti orienta in functie de recomandarile prietenilor, vecinilor, colegilor de la munca, recenziile online sau chiar in functie de informatiile intalnite pe internet. Dar, cel mai important lucru, este sa iti gasesti un medic stomatologic care sa te faca sa te simti confortabil si relaxat, de fiecare data.

La Clinia Trident vei gasi o echipa de medici stomatologi profesionisti, care trateaza, cu mare atentie, fiecare problema a fiecarui pacient. Clinica este sectionata pe patru centre, fiecare fiind condus de o echipa cu expertiza in domeniu, si anume centru de estetica, centru de chirurgie, centru de endodontie si centru pentru copii. O clinica dotata cu echipamente complete, de ultima generatie, si cu o echipa specializata in varii probleme dentare, Trident este locul ideal pentru pacientii care sufera de teama de medic si care vor o dantura sanatoasa si stralucitoare.

4. Controale medicale regulate

Vizitele regulate le permit dentistilor sa gaseasca problemele care inca se afla in stare incipienta, si care inca mai pot fi usor tratate. Este un pas important in depistarea precoce a problemelor, precum carii dentare sau afectiuni gingivale, si in aplicarea tratamentelor minore. Problemele dentare, cand sunt mai devreme depistate, pot fi tratate mult mai repede si mai usor. Cu cat le amani mai mult, cu atat tratamentele si procedurile vor deveni mai complicate si mai invazive. Viziteaza un medic dentist, de cel putin doua ori pe an.

5. Igienizarea dentara regulata

Mentionata mai devreme, perierea, folosirea atei dentare si clatirea dintilor cu apa dentara este cea mai buna metoda de a sta departe de bacterii si de aparitia placii dentare. Cu toate acestea, din nefericire, ar putea sa nu fie suficient. Multe dintre fisurile si crapaturile de la nivelul dintilor sunt imposibil de atins, chiar si cu ata dentara. Placa bacteriana ar putea sa se transforme in tartru, intr-un timp relativ scurt, periajul nefiind eficient in acest caz.

 

Placa bacteriana si tartrul ar putea duce la carii, infectii gingivale si anomalii parodontale. Prin urmare, efectueaza, periodic, o igienizare profesionala, la un cabinet stomatologic.

 

6. Dieta pentru sanatatea orala

Schimbarile la nivelul cavitatii orale vin odata ce iti impui un anumit regim alimentar, ideal pentru sanatatea dintilor tai. Bacteriile pot schimba zaharul in acid si, implicit, pot favoriza inceperea procesului de cariere. Alimente, precum nuci, branza, lapte, si alte cateva tipuri de carne, pot fi importante surse de calciu si fosfor, care ajuta la intarirea smaltului. Altele, precum bomboanele tari, prajiturile, cartofii prajiti si chipsurile se pot lipi de dantura si afecta smaltul, sau chiar aproviziona necesarul de zahar pentru procesul de cariere. Evita cat mai mult zaharul si acidul. Chiar daca papile gustative vor suferi, in felul acesta, dintii vor fi mult mai sanatosi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului