Boli

#stafilococul pioceanic #boli spitale #infectii intraspitalicesti #stafilococul auriu #Ana-Maria Strat

Tanara operata de 53 de ori dupa ce s-a infectat intr-un spital din Romania

In plin scandal al infectiilor intraspitalicesti, o tanara si-a facut curaj si isi poveste drama! Ana-Maria Strat, in varsta de 21 de an, traieste un adevarat cosmar dupa ce, conform marturisirilor sale, a fost infectata cu trei bacterii intr-un spital din Iasi.

Chinul tinerei a inceput la inceputul lunii ianuarie 2012, atunci cand a suferit o interventie, o angiografie inghinala, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi.

La externare ea a aflat ca este infectata cu trei bacterii periculoase: stafilococul auriu, stafilococul pioceanic si bacteria klebsiella.

„Dupa angiografie, la cateva ore, i-am spus medicului ca simt dureri. Mi-a spus sa stau linistita ca nu are ce sa ma doara. Dupa ce m-am externat, simteam durerile si mai puternice. Le-am spus parintilor atunci ca mor de durere si m-au dus la Spitalul «Sf. Pantelimon» din Focsani. Acolo mi s-a dat un antibiotic si un antiinflamator si am mers acasa. A doua zi ma simteam si mai rau, nu stiam ce se intampla cu mine. Aveam temperatura de 40 de grade si frisoane. Parintii m-au dus iar de urgenta la spital unde mi s-a facut tot antibiotic. La un moment dat am vrut sa merg la baie si atunci am vazut ca din zona in care mi se facuse angiografie se prelingea infectia. Imi curgea puroi de acolo si cobora pe picior”, a relatat Ana-Maria Strat pentru „Ziarul de Iasi”.

Rezultatele probelor prelevate au aratat ca Ana-Maria Strat fusese infectata cu trei bacterii periculoase. Atunci medicii focsaneni i-au curatat rana provizoriu, dar in timp starea Anei s-a inrautatit treptat.

„Cand parintii au vazut ce se intampla au mers la Iasi si au cerut explicatii medicului. inainte de operatie, tatal meu ii daduse 300 de euro doctorului Igor Nedelciuc. Dupa ce tata i-a povestit situatia, doctorul i-a dat banii inapoi si a spus «ghinionul meu si ghinionul fetei». Eu cred ca bacteriile au ajuns in sange din cauza ca instrumentarul medical nu a fost bine sterilizat. Doua paciente cu care m-am imprietenit in spital atunci si care au fost operate de cateva ori au murit in cativa ani, banuiala mea fiind ca tot din cauza infectiilor nosocomiale luate din acest spital”, a mai explicat tanara.

In 2012, dupa cateva luni de la interventia medicala executata la IBCV, Ana a stat 10 zile in coma profunda, cu sepsis sever, suferind doua stopuri cardio-respiratorii. A pacalit moartea, a luptat, a suferit in total 53 de operatii, iar in prezent, are piciorul drept decopertat in proportie de 90% pentru ca stafilococul auriu ii „mananca” tesutul si muschiul, cu toate ca se afla sub tratament.

Cazul tinerei a ajuns si la Colegiul Medicilor Iasi, acolo unde, potrivit Anei, i s-a explicat ca procedura medicala a fost executata corect si ca daca vrea dreptate sa se adreseze justitiei. Pana in prezent pacienta nu a actionat Institutul in instanta, dar a precizat ca in cel mai scurt timp va recurge la aceasta solutie pentru a-si recupera cheltuielile pe care le-a avut cu spitalizarea in ultimii patru ani si pentru a acoperi macar o parte din costurile vietii nenorocite la care a fost condamnata.

„Mereu mi s-a spus ca nu mai am nicio sansa, dar eu nu renunt. Am trimis acum documentele medicale la o clinica in Turcia unde s-ar putea face o grefa de piele si unde s-ar putea stopa evolutia acestei infectii”, a conchis pacienta.

Medicul care i-a facut Anei angiografia renala a declarat pentru „Ziarul de Iasi” ca, din punctul sau de vedere, tanara nu s-a imbolnavit in spitalul iesean, ci in alta unitate medicala.

„Pacienta s-a externat de la noi in conditii bune. Nu sunt de acord cu parerea pacientei potrivit careia s-a infectat dupa ce a fost internata la noi. Eu cred ca ea a mai fost prin alt spital din Focsani unde a fost operata, infectia fiind probabil luata de acolo. In plus, eu am dat explicatii scrise la Colegiul Medicilor referitoare la procedura medicala. Concluzia a fost ca angiografia s-a efectuat corect. Cred ca sirul de probleme a aparut dupa o alta spitalizare”, a explicat medicul Igor Nedelciuc.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare