Boli

#superstitii #incredere #studiu

Superstitiile intaresc increderea in sine

Se spune ca daca te intorci din drum  sau pisica neagra iti taie calea inainte de un eveniment important, toate planurile iti vor merge cat se poate de rau. Oamenii inca mai cred in superstirii , iar specialistii insa sunt de parere ca ele pot produce modificari puternice in ceea ce priveste increderea in sine.


In general sportivii sunt recunoscuti pentru faptul ca recurg la diverse „trucuri” pentru ca ei considera ca acestea le aduc noroc. De exemplu, Michael Jordan purta la toate meciurile Chicago Bulls, pe sub uniforma oficiala, pantalonii scurti pe care ii avea atunci cand juca in facultate. De asemenea, Tiger Woods purta un tricou rosu la rundele finale ale fiecarui turneu, pentru a-i aduce noroc.


Oamenii de stiinta au facut un studiu pe un esantion de 151 de studenti pentru a testa modul in care credinta lor in superstitii le influenteaza capacitatea de a functiona. Dupa care, subiectii au fost pusi sa joace golf, sa faca jocuri de memorie sau anagrame.


La golf, spre exemplu, studentii care au jucat cu o minge „norocoasa” au castigat de mai multe ori decat cei care nu au avut la indemana un obiect asa-zis norocos.


De asemenea, un grup de studenti carora  prietenii le-au spus ca le tin pumnii au terminat mai repede un joc decat cei carora nu li s-a spus absolut nimic.


Totodata, cei  carora li s-a urat mult noroc sau au avut la ei cate un talisman s-au descurcat mai bine la jocurile de memorie si la anagrame spre deosebire de studentii care nu s-au aflat in aceeasi situatie „norocoasa”.


In urma acestor rezultate, s-a descoperit faptul ca superstitiile influenteaza foarte mult gandirea unei persoane si increderea in sine. Asadar, daca un om crede cu tarie ca detine un obiect norocos, lucrurile ii merg mai bine datorita gandirii pozitive. Pe de alta parte, tot oamenii care cred in superstitii au de suferit atunci cand sparg o oglinda, se intalnesc cu o pisica neagra sau varsa piperul pentru ca pornesc la drum cu ideea ca se va intampla ceva rau.


Asadar, daca te face sa te simti mai bine atunci cand pleci la un examen, atunci cand ai un eveniment sau este o zi importanta pentru tine, nimic nu te opreste in a tine cu tine un obiect pe care il consideri norocos sau in a ruga pe cineva din familie sa iti verse o caldare cu apa in cale inainte de a pleca la drum.



Sursa foto : makefive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare