Boli

#afectiuni ficat #ficat

Sfaturi utile pentru prevenirea afectiunilor ficatului VIDEO

Desi este considerat un organ care atunci cand este afectat nu da simptome evidente, ficatul are un rol esential pentru sanatatea intregului organism. Colesterolul marit si obezitatea sunt factorii de risc cei mai mari pentru un ficat cu depuneri de grasime. Simptomele sunt oboseala excesiva, care nu se coreleaza cu odihna cotidiana, pierderea poftei de mancare, si scaderea in greutate, durerile abdominale, greata, dereglari metabolice si hormonale.

Ficatul gras se poate asocia cu diabetul zahart, hipertensiune un nivel ridicat al colesteroului rau.

In prevenirea aparitiei ficatului gras, primul pas spre un tratament eficient este schimbarea obiceiurilor alimentare astfel incat metabolismul sa functioneze mai bine. Consumul de grasimi si glucide trebuie scazut, alimentatia trebuie sa fie bogata in proteine, iar consumul de grasimi saturate se poate inlocui cu cele nesaturate din peste, ulei de masline, nuci etc.

De asemenea sunt recomandate sucurile de legume si fructe pentru detoxifierea si purificarea ficatului, intarind totodata si sistemul imunitar. Sfecla rosie, conopida, sunt doar cateva dintre legumele recomandate buna functionare a digestiei.

Stresul si fumatul sunt factori care pot dauna sanatatii. Incearca sa renunti la aceste obiceiuri si sa faci un sport lejer, precum yoga sau sa gasesti un hobby care sa te relaxeze.

Foloseste apa ca si combustibil-pe langa apa pe care o bei, e important sa te hidratezi si prin intermediul hranei. Mananca fructe si legume bogate in apa: castraveti, rosii, pepene, capsuni etc. Pe stomacul gol se poate bea o cana de apa calduta, dimineata, amestecata cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingura de ulei de masline, acest remediu contribuind la curatarea vezicii biliare si la eliminarea grasimilor.

Mesele mici si dese, cheia marilor succese: renunta la obiceiul de a manca 3 mese principale. In locul a 3 mese bogate si consistente, e preferabil sa ai 5 mese mai reduse caloric, pentru a usura procesele metabolice.

Ai grija de ficatul tau – ficatul este organul responsabil cu procesele de asimilatie, indeplinind peste 500 de functii in organism, asa ca e bine sa-i acorzi atentia cuvenita. in viziunea noastra, Inocell™, este un pas fundamental in mentinerea sanatatii ficatului: un supliment 100% natural, detoxifiant, protector si regenerator al ficatului, ce beneficiaza de 20 de ani de cercetari stiintifice realizate de echipa de medici condusa A. K. Shamsuddin, doctor in medicina, profesor de patologie din cadrul University of Maryland School of Medicine, Baltimore, SUA .Dupa o munca de cercetare pe durata a mai mult de doua decenii, dr. Shamsuddin a ajuns la crearea substantei brevetate InoCell™, care contine un raport ideal intre Inozitol si derivati ai acestuia, incat actiunea lui finala sa fie optima.

Inocell™ normalizeaza nivelul de colesterol, trigliceride si nivelul glicemiei, avand un efect pozitiv asupra digestiei si imbunatatind astfel metabolismul. De asemenea, de multe ori un ficat cu probleme, este consecinta administrarii medicamentelor hepato-toxice pe termen lung. si in acest caz Inocell™ se dovedeste a fi eficient, intrucat reduce efectele toxice secundare ale tratamentelor medicamentoase solicitante, care afecteaza ficatul.

Inocell™ ajuta de asemenea si la pastrarea si activarea unei bune imunitati (este un bun imunomodulator), prin activarea celulelor NK (natural killer) si alte mecanisme de aparare ale organismului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare