Boli

#stres #combaterea stresului #relaxare #aromaterapie #odihna #bai cu sare

Sfaturi utile pentru a scapa rapid de stres

Atunci cand esti din ce in ce mai iritat, cand totul pare sa te enerveze, cand ai insomnii,  cand grijile devin tot mai multe,  iar lista de indatoriri pare sa fie interminabila, inseamna ca te confrunti cu stresul.


Din pacate, stresul este mai nou vinovat de probleme cum ar fi caderea parului , pierderea sau, dimpotriva, castigarea unor kilograme dar si de afectiuni foarte grave cum ar fi bolile neurologice, diabetul sau cancer.


Este extrem de important sa tratezi stresul prin metode utile, insa ar fi bine totusi sa incepi sa il previi. Iata cateva metode prin care poti preveni stresul.


Optimizeaza-ti timpul


Daca ai probleme cu timpul, daca nu ti se pare suficient pentru a termina toate indatoririle unei zile, ar fi bine sa incerci sa te organizezi mai bine. Pune pe o hartie tot ce ai de facut si aranjeaza-le astfel incat sa iti optimizezi timpul.
De asemenea, este foarte important sa pui cele mai importante lucruri pe primul loc si sa nu te mai lasi intrerupt de telefoane de curtoazie sau mailuri lipsite de importanta. Incearca sa te concentrezi asupra lucrurilor esentiale, care trebuie duse la bun sfarsit.


Incearca sa te calmezi


Nu mai lasa nimic sa te enerveze si trateaza toate lucrurile cu mult calm si optimism. Incearca sa te controlezi, chiar daca la inceput iti este foarte greu. Evita sa te mai enervezi in trafic, chiar daca sunt soferi care iti taie calea si nu respecta preselectia benzilor.


In acelasi timp, daca partenerul de viata te supara cu ceva, incearca sa ajungi rapid la impacare pentru ca dupa o cearta lunga, frustranta si stresanta, oricum va veti impaca.


Nervii nu vor face decat sa duca la acumularea stresului si la imbolnavirea ta. De fiecare data cand cineva face un lucru care te enerveaza, gandeste-te ca daca ramai calm, ramai sanatos.


Relaxeaza-te


Seara, cand ajungi acasa, pregateste-ti locuinta asa cum iti place tie. Aprinde multe lumanari parfumate , pregateste o lampa de aromaterapie in care sa adaugi cateva picaturi de ulei esential de menta sau eucalipt si fa o baie calda cu multa sare grunjoasa. Daca la final exista cineva care sa iti faca un masaj relaxant, ziua ta va fi mult mai buna.


Totodata, inainte de culcare, te poti relaxa cu ajutorul unor melodii chill, ascultate in surdina.


Odihneste-te


In weekenduri sau atunci cand ai zile libere, incearca sa te odinesti mai mult decat de obicei. Inchide toate usile, trage draperiile, opreste telefonul si scoate din priza orice sursa care poate face zgomot, du copiii la bunici si dormi pana te simti odihnit. Cu siguranta te vei simti mai bine.


Iesi cu prietenii


O iesire cu prietenii apropiati te va face sa te relaxezi. Optati pentru o locatie foarte linistita (o ceainarie , de exemplu) si povestiti-va toate lucrurile care v-au suparat in ultima vreme. Aceasta iesire are acelasi efect ca o terapie cu un psiholog. Faptul ca tu povestesti cuiva tot ce ai pe suflet, toate problemele si nemultumirile, te va face sa te simti mai relaxat si mai fericit.


Fa sport


Sportul te ajuta sa iti consumi toate energiile negative si sa te descarci atat fizic cat si psihic. Fa jogging, mergi mai mult pe jos, mergi la sala, joaca tenis sau desfasoara orice alta activitate sportiva care sa iti ia gandul de la problemele cotidiene.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare