Boli

#prosoape bumbac #pat #aspirator #bucatarie #cuvertura #raceala #gripa #curatenie

Sfaturi de curatenie a locuintei pentru prevenirea gripei

Stiai ca germenii supravietuiesc in prosoapele de bucatarie si baie timp de cateva ore? In special in sezonul gripelor si racelilor, igiena din gospodarie este foarte importanta, chiar daca ai o sanatate de fier

1 Spala cuverturile

Nimic nu este mai placut ca in sezonul rece intr-un weekend cand este toata familia acasa sa stai in fata televizorului si sa vizionezi un film. Stiai insa ca aceste activitati placute te pot imbolnavi? Cuverturile, pernele si cearsafurile adapostesc numeroase bacterii ce pandesc organismele sensibile.

Pentru a preveni imbolnavirile si infectiile, este important sa speli cuverturile si lenjeriile de pat la fiecare doua saptamani, la cea mai ridicata temperatura. Si canapeaua si patul este indicat sa fie aspirate saptamanal, pentru a te asigura ca vei indeparta toate particulele de praf.

2 Curata tastatura calculatorului

Stiai ca de cate ori folosesti tastatura calculatorului pentru a trimite e-mailuri, naviga pe internet si viziona fotografii iei contact cu mii de bacterii? Este astfel indicat sa cureti tastatura de cateva ori pe saptamana si sa o scuturi bine pentru a indeparta toate mizeriile adunate intre taste.

Poti folosi si un uscator de par pentru a scoate mai bine praful si alte particule. Sterge apoi tastatura cu o solutie dezinfectanta, pentru a distruge toti germenii.

3 Foloseste servetele dezinfectante

In sezonul gripelor si racelilor, servetele dezinfectante sunt esentiale pentru curatarea locuintei. Le poti folosi pentru a sterge telefoanele, blaturile din bucatarie, clantele, manerele, intrerupatoarele si alte obiecte din casa pe care le atingi frecvent.

4 Curata podelele

Podelele din locuinta, in special cele de la intrare, unde traficul este mai mare, adapostesc numerosi microbi. Pentru a reduce numarul microbilor din aceasta zona, este important sa cureti foarte bine podelele, intai cu un aspirator, apoi cu o solutie dezinfectanta.

Daca ai un aspirator cu aburi, il poti folosi cu incredere, deoarece este foarte eficient in indepartarea microbilor. De altfel, potrivit specialistilor, aburul distruge microbii in proportie de 90%.

5 Spala prosoapele si servetele de bucatarie

Prosoapele de baie si servetele de bucatarie intra zilnic in contact cu bacterii si germeni periculosi. Pentru a stopa raspandirea lor, este indicat sa speli aceste accesorii saptamanal, in apa foarte fierbinte.

Sursa foto://www.ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare