Boli

#fier #deficienta fier # deficit fier

Semne grave care indica faptul ca ai un deficit de fier

Multe persoane, dar mai ales femeile sufera de deficienta de fier. Cum ajungem adesea la medic doar daca identificam un semn, un simptom al vreunei probleme medicale, ar trebui sa fim constienti si de semnele deficientei de fier. Analizele medicale interpretate de un medic ne pot ulterior spune cu cat si cum ar trebui sa crestem aportul de fier.

Oboseala

Corpul uman se foloseste de fier pentru a genera hemoglobina, care este pigmentul respirator (pigmentul rosu), al tuturor vertebratelor, caci aceasta transporta oxigenul pentru ficare celula din organism. Deficienta de fier este asociata cu o proasta oxigenare a tesuturilor, iar acest lucru se manifesta printr-o stare de oboseala aparent nejustificata. Daca te simti obosit in permanenta si unele activitati simple, precum urcatul a doar doua etaje, te epuizeaza, atunci este posibil sa suferi de deficienta de fier.

Dificultati de concentrare

Sinteza neurotransmitatorilor poate fi afectata la persoanele care sufera de deficienta de fier, fapt care duce la scaderea puterii de concentrare.

Apatia

Starea de apatie, de dezinteres total fata de tot ceea ce tine de viata de familie, de munca, de prieteni si, in general, de traiul de zi cu zi este un alt simptom al deficientei de fier aparut tot pe fondul sintezei ineficiente a neurotransmitatorilor.

Continuarea pe Lyla.ro

  •   2014-07-16
  •  

Articol scris de

Lyla

Vezi toate articolele

Articole din boli

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Postelnicu Ionella Georgiana: Cand este obligatorie folosirea dusului bucal?

Expertul Acasa.ro, dr Postelnicu Ionella Georgiana, medic specialist in implantologie orala, estetica dentara

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.