Boli

#probleme respiratorii #salina praid #tratare probleme respiratorii

Salina Praid locul unde tratezi problemele respiratorii

In secolul XIX medicii vremii au constatat ca minerii si angajatii de la minele de sare nu sufereau de astm sau bronsita cronica, in plus noii angajati se vindecau rapid. Astfel au inceput sa apara sanatoriile de langa minele de sare pentru tratarea bolnavilor de astm si bronsite.

Principalele caracteristici ale salinelor constau in constanta parametrilor fizici, chimici si microbiologici, de exemplu in salinele din Romania temperatura este de aprox. 13° - 16°, umiditatea relativa, de cca. 60 - 80 %, curentii de aer practic insesizabili.

In cazul in care suferiti de de astm bronsic ar fi indicat ca dupa ce aveti un diagnostic cert sa incepeti o cura intr-o salina. Sarea din aerul inspirat stimuleaza secretia bronsica, constribuind la eliminarea acesteia, reduce inflamaţia, iritaţia şi astfel dispare si tusea  astfel incat simptomele de astm bronsic se diminueaza semnificativ. Copiii raspund cel mai bine la tratamentul in salina. Eficienta in astmului bronsic este mai mare daca terapia incepe intr-un stadiu incipient al bolii, fiind recomandata o cura de 15 zile in care sa se petreaca in jur de 4 ore zilnic in salina.

Cura de salina este indicat si celor probleme respiratorii precum: bronsita, alergie, sinuzita, raceli frecvente, astm. 

Cei ce au probleme trebuie sa se astepte ca la intrarea in salina sau in primele zile pot avea accese puternice de tuse, pana ce secretiile bronsice se fluidifica, este ceva normal si nu ar trebui sa va sperie.

In ultimii ani au inceput sa apara si saline artificiale in foarte multe orase, aceste saline artificiale sunt de fapt  incaperi mari ai caror pereti sunt captusiti cu blocuri sare, astfel incat locuitorii oraselor sa poata avea acces mai facil la beneficiilor salinei.

In Romania exista mai multe saline naturale amenajate pentru vizitare si petrecere a timpului liber in care se poate face si o cura terapeutica cu aerosoli salini.

Salina de la Praid

Daca vreti sa va bucurati de o mini vacanta in care sa va intariti sanatatea, puteti alege sa mergeti in aceasta statiune pentru a face o excursie in adancurile sarate ale minei. Cu siguranta veti ramane impresionati de frumusetile din adancul muntelui, dar si de peisajele mirifice de la suprafata. Datorita salinii turismul din zona a crescut, au fost construite mai multe spatii de cazare in Praid

Salina Praid este una dintre cele mai renumite saline din Romania, fiind un spatiu unic unde va puteti bucura de tratamente preventive ale sistemului respirator si sistemul imunitar sau va puteti bucura de un mediu energizant si linistitor.

In acest loc, adultii se vor elibera de stresul vietii cotidiene, in timp ce copiii se vor bucura de o zona special amenajata pentru joaca, dar in acelasi timp, se vor bucura toti si de beneficiile haloterapiei.

Ca prin magie, veti constata ca va confruntati cu mai putine raceli, gripe, nas infundat, chiar si copiii mai vulnerabili si va veti bucura de o sanatate mai echilibrata.

Zona turistica a fost amenajata la “Orizontul 50″, la o adancime de  120 m fata de la suprafata,  pe o latime de 20 m, inalțime de 14 m iar  lungimea este de ceteva sute de metri cu o temperatura medie de 16 grade celsius. 

In interiorul salinei a fost amenajata in 1993  o biserica. Turistii pot vizita muezul, periodic au loc expozitii de arta si chiar o galarie de vinuri (se plateste intrarea separata) cu aproximativ 300 de tipuri de vinuri, de la noi si alte tari europene.

In Salina Praid  a fost amenajat singurul parc de aventura la mare adancime din Romania, doritorii de aventura se pot catara pe stancile de sare.

Publicitate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului