Boli

#parfum #sapun #substanta chimica #substante toxice #piele #iritatie

Produse care irita pielea

Un simplu sapun, poate provoca iritatii la nivelul pielii daca are in componenta sa anumite ingrediente pe care pielea nu le tolereaza sau daca pur si simplu aceasta este mai sensibila . Iata cateva dintre produsele care pot irita cel mai adesea pielea.


Parfumul


Un parfum are in componenta sa peste 3000 de ingrediente si compusi chimici. Despre parfumurile create in ultimii ani se spune ca ar fi responsabile de aparitia unor boli respiratorii cum ar fi astmul, insa ele pot fi si iritante pentru piele.


Din acest motiv, ar fi bine ca inainte sa iti cumperi orice parfum, sa cei o mostra pe care sa o testezi cateva zile la rand. Daca pielea se inroseste sau iti apar diverse cosuri, ar fi bine sa renunti la ideea de a lua parfumul respectiv si sa te indrepti catre altul.


Produsele de curatenie


Clorul, produsele de spalat vase , aluminiu sau fonta pot provoca adevarate rani la nivelul pielii, motiv pentru care se recomanda utilizarea acestora doar dupa ce ti-ai pus manusile de cauciuc .


Aceste produse contin ingrediente chimice, acide care „mananca” pur si simplu suprafetele cu care intra in contact, iar pielea nu face exceptie.


Detergentii de rufe


Chiar daca folosesti un detergent manual, ar fi bine totusi sa nu stai prea mult cu mainile in apa concentrata sau, mai bine, sa folosesti o pereche de manusi de cauciuc. Chiar daca ai impresia ca nu poti spala rufele cu manusile, ar fi bine sa incerci sa te obisnuiesti.


De asemenea, clateste hainele cu apa din belsug dupa utilizarea detergentilor pentru ca persoanele cu pielea sensibila pot avea alergie la hainele care nu au fost clatite bine.


Cosmeticele


Din pacate, majoritatea cosmeticelor, a cremelor, a uleiurilor (chiar si cele pentru bebelusi) au in componenta lor ingrediente chimice care pot provoca reactii alergice . Incearca sa te feresti de produsele care contin baby oil, liquidum paraffinum, libricanting oil, master shimmer, oil mist, petroleum, primol, fenolime, glymol, saxol, LMH si paraben.


Aceste ingrediente chimice nu doar ca pot provoca alergii, insa duc la imbatranirea prematura, ataca sistemul nervos, ficatul, rinichii, sistemul circulator etc.


Opteaza pentru produse care sa aiba la baza ingrediente cat mai naturale.


Sapunul


Chiar daca miroase incredibil si face spuma multa, sapunul poate fi daunator pielii sensibile. Cea mai desi intalnita reactie adversa este pielea uscata, insa s-au intalnit si cazuri de prurit. In cazul in care pielea ta nu tolereaza un sapun, ar fi bine sa il schimbi rapid.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare