Boli

#boli inexplicabile #surplus greutate #retentie apa #boli rare #medici #obezitate

Povestea trista a femeii care nu se poate opri din ingrasat! Medicii nu au nici o explicatie

O britanica in varsta de 34 de ani, care era in permanenta atenta la dieta de zi cu zi si facea mult sport pentru a se mentine in forma, s-a ingrasat necontrolat din cauza unei boli misterioase. Laura Pell cantarea 57 de kg si in numai jumatate de an a ajuns la greutatea de 107 kg.

Vara trecuta, Laura Pell era o femeie frumoasa, care facea sport de trei ori pe saptamana si manca sanatos. Insa viata i s-a dat cu totul peste cap cand a inceput sa ia in greutate necontrolat: s-a ingrasat 10 kilograme intr-o singura luna. Niciun medic nu stie insa din ce cauza. Corpul ei se umfla subit, pe zi ce trecea si a inceput sa retina multa apa.

Acum, femeii ii este teama ca nu va mai putea sa mearga.

"Sunt in agonie si ma chinui sa merg. In ultimele sase luni am trecut prin iad", a marturisit tanara, citata de dailymail.co.uk. Din cauza bolii misterioase, femeia a fost nevoita sa renunte si la serviciu. Acum sta acasa, cei care au grija de ea fiind iubitul si mama ei.

Misterioasa problema de sanatate este corelata de catre medici cu retinerea rapida de fluide si hipertensiunea arteriala de care sufera Laura, insa nu pot gasi niciun leac si un diagnostic clar.

"Toate tratamentele au esuat! Am 34 de ani, dar ma simt ca la 90", marturiseste femeia, care a ajuns sa isi schimbe garderoba luna de luna, fiindca nu mai incape in haine.

A ajuns sa nu se mai recunoasca atunci cand se uita in oglinda. Si chinul ei nu se termina aici. Pana si vizitele la medic sunt o povara pentru ea: "A fost rusinos pentru mine ultima data cand am facut un RMN, pentru ca mi-a fost frica sa nu raman blocata in aparat!".

Cei mai grasi oameni din lume

Drama ei nu este singulara. Americanul Kenneth Brumleya a cantarit, la un moment dat, nu mai putin de 468 de kilograme, insa acum a reusit sa mai piarda din greutate. Mexicanul Manuel Uribe a intrat in 2012 in Cartea Recordurilor, caci avea 597 de kilograme. El reusise sa slabeasca pana la 394 de kilograme, insa anul trecut a murit de obezitate morbida.

In Romania, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 30% din populatie sufera de obezitate. Ingrijorator este faptul ca 18% dintre aceste persoane sunt tineri care au intre 15 si 24 de ani.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare