Boli

#menoragie #menstruatie abundenta #menstruatie #cancer

Pericolele menstruatiei abundente

Sangerarea excesiva ori care se intinde pe mai mult de 8 zile poarta denumirea de menoragie. Aceasta poate fi semnul unor afectiuni grave, de aceea e important un control de specialitate urgent.

O menstruatie abundenta inseamna ca esti nevoita sa schimbi mai mult de doua absorbante pe ora, timp de patru ore la rand. Pierderea unei mari cantitati de sange provoaca si o stare generala proasta, de oboseala, de slabiciune. Pot aparea palpitatii si chiar lesin.

Principalele cauze ale unei menstruatii abundente:

1. Fibrom uterin

Fibroamele uterine sunt mici tumori necanceroase care se formeaza pe meretele uterului. Fibroamele uterine pot cauza sangerare menstruala mai abundenta si mai prelungita decat in mod normal. Menstruatia este insotita de crampe si dureri acute.

2. Polipi uterini

Polipii uterini sunt niste escrescente mici, necanceroase, care apar cel mai des la femeile ajunse la varsta reproducatoare ca urmare a unui nivel hormonal crescut. De cele mai multe ori sunt inofensive, dar pot provoca infertilitate sau avort spontan. In timp, insa, pot provoca hemoragii consistente, asociate cu cicluri menstruale neregulate si cu sangerari intre menstre.

3. Adenomioza

Aceasta afectiune apare atunci cand glandele din endometru sunt acoperite complet de muschiul uterin si cauzeaza adesea sangerare abundenta si durere. Adenomioza apare cel mai des la femeile de varsta mijlocie care au avut multi copii. 

4. Dezechilibre hormonale

Estrogenul construieste mucoasa uterului, in timp ce progesteronul o fixeaza. In cazul in care exista un dezechilibru intre cele doua, pot avea loc sangerari consistente. Se poate ajunge chiar si la cancer uterin.

5. Cancer

In cazuri rare, cancerul uterin, cancerul ovarian si cancerul cervical pot cauza sangerare menstruala excesiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare