Boli

#combatere colesterol sarbatori #mancaruri grele #colesterol marit #colesterol

Patru metode care te ajuta sa reglezi nivelul colesterolului marit dupa sarbatori

Mancarurile "grele" din perioada sarbatorilor – sarmale, carnati, caltabosi, sunca si fripturi – isi pun din plin amprenta asupra sanatatii. Iata cateva masuri rapide si eficiente, care te ajuta sa echilibrezi nivelul colesterolului si sa iti pui sanatatea la punct dupa sarbatori!

1 Inlocuieste carnea cu fructe si legume

Dupa mesele imbelsugate de sarbatori, pline cu preparate traditionale nu tocmai sanatoase, este timpul sa iti supui organismul la un regim rapid dedetoxifiere. Nu trebuie sa tii cine stie ce diete sofisticate si drastice pentru a elimina toxinele si a-ti recapata energia.

Tot ce trebuie sa faci este sa iei pauza de la preparatele din carne de porc. Incearca timp de cateva zile bune sa mananci alimente cu continut scazut de grasimi "rele" (saturate si trans) si sa adopti o dieta bogata in grasimi "bune" (polinesaturate).

Treci pe consumul de salate din fructe si legume proaspete si nu uita sa integrezi in meniul zilnic alimente care au beneficiul de a scadea nivelul  colesterolului:

  • fructe oleaginoase (nuci, migdale, fistic, alune etc.);
  • cereale integrale si alimente bogate in fibre;
  • peste si fructe de mare;
  • fructe si legume proaspete;
  • masline si ulei de masline etc.

2 Fa sport!

Sportul ar trebui sa vina in completarea alimentatiei, atunci cand vrei sa reduci colesterolul marit dupa sarbatori.

Activitatea fizica constanta contribuie la cresterea colesterolului "bun", ceea ce asigura un nivel echilibrat al colesterolului in sange.

Nu este nevoie de antrenamente solicitante sau de efort fizic prelungit. Orice fel de miscare fizica este utila in acest sens – mers constant si alert pe jos, plimbari prin parc, mers cu role sau bicicleta etc.

3 Relaxeaza-te!

Stresul este un factor de risc important pentru cresterea nivelului colesterolului "rau" din sange. De aceea, o buna metoda de a reduce riscul bolilor cardiovasculare si al altor complicatii cauzate de colesterolul marit este sa gasesti acele activitati si lucruri care te ajuta sa te relaxezi si sa combati stresul, care iti pune sanatatea in pericol.

4 Mergi la medic!

In cazul in care suferi de boli cardiovasculare sau stii ca esti predispus la probleme cauzate de cresterea colesterolului si ai abuzat de mancarurile de sarbatori, mergi la medic. Situatia ta ar putea necesita un tratament medicamentos special pentru a tine colesterolul sub control.

Foto: cholesterol-foods.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare