Boli

#boala #gripa #medicamente #vindecare #medicamente raceala #raspandire boala

Paradoxul medicamentelor pentru raceala si gripa: grabesc vindecarea, dar raspandesc boala

Medicamentele pentru raceala si gripa sa vand ca painea calda in aceasta perioada a anului, deoarece virusurile racelii si gripei sunt foarte active, pe fondul temperaturilor oscilante. Surprinzator, cele mai comune pastile pe care pacientii le iau pentru a-si ameliora starea generala contribuie din plin la raspandirea virusului, ceea ce inseamna ca persoanele din apropierea bolnavilor au sanse mari sa se imbolnaveasca la randul lor.

Un studiu realizat de curand de o echipa de cercetatori de la Universitatea McMaster din Ontario, Canada, arata ca medicamentele pentru raceala si gripa au atat avantaje, cat si dezavantaje.

Aspirina si paracetamolul grabesc vindecarea, dar si imbolnavesc

Dintre medicamentele pentru raceala si gripa care pe de o parte ajuta la vindecare, iar pe de alta parte contribuie la raspandirea virusurilor se numara aspirina, paracetamolul si ibuprofenul. Aceste pastile sunt foarte utile pentru scaderea temperaturii, dar in acelasi timp faciliteaza raspandirea virusului in mediul inconjurator, deoarece prin stranut si tuse este eliminata o cantitate mai mare de microbi.

Conform specialistilor canadieni, medicamentele pentru raceala si gripa sunt responsabile pentru cel putin o imbolnavire din 20. Ei se bazeaza pe o cercetare realizata pe dihori, animale care prezinta simptome asemanatoare cu cele ale omului atunci cand se imbolnavesc de raceala.

In momentul in care li s-au administrat medicamente pentru scaderea temperaturii, dihorii au inceput sa se simta mai bine, insa au raspandit mult mai usor virusul bolii, prin stranut si tuse.

Statul acasa, mai bun decat medicamentele pentru combaterea febrei

Medicii sustin ca atunci cand ne imbolnavim de raceala sau gripa, cel mai bine este sa stam acasa, sa ne odihnim si sa ne hidratam organismul cu supe, in loc sa luam medicamente pentru scaderea febrei si sa mergem la serviciu.

"Nimeni nu isi doreste sa se simta rau, insa putem observa ca pentru confortul nostru riscam sa ii imbolnavim pe altii. Febra poate scadea impactul virusului in organismul pacientului si poate reduce sansele de transmitere a bolii, insa medicamentele pentru scaderea febrei cresc riscul de transmitere a germenilor", a declarat David Earn, specialist in matematica cu aplicatii in biologie si profesor la Universitatea McMaster.

Sursa foto: seedtofeedme.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare