Boli

#pantofi deformare mers #imbolnaviri pantofi cu toc #pantofi cu toc

Pantofii cu toc, pusi la zid! Iata cum te pot imbolnavi

Inceputul verii este momentul propice sa ne scoatem din dulap sau sa ne achizitionam cele mai frumoase modele de pantofi sau sandale cu toc. Sa nu mai vorbim despre nenumaratele evenimente care au loc vara, nunti, cununii, petreceri si la care ii putem etala... Specialisti atrag insa atentia ca, pe cat sunt de eleganti, pe atat de periculosi pot deveni pentru sanatate.

Cercetatorii coreeni au facut un studiu in care au inclus femei care au purtat pantofi cu tocuri de 10 cm cel putin de trei ori pe saptamana, timp de trei ani, si au descoperit ca, desi initial pantofii cu toc contribuie la intarirea muschilor picioarelor, purtarea acestora pentru o perioada lunga de timp poate avea efecte secundare nedorite.

"Desi pantofii cu toc sunt la moda si uneori sunt obligatorii pentru unele profesii, multe femei nu sunt constiente de faptul ca acestia pot provoca grave dezechilibre. Adeseori, sunt posibile accidente majore, cum ar fi caderile sau entorsele grave", a declarat doctorul Yong-Seok Jee, de la Universitatea Hanseo din Coreea de Sud.

Printre alte efecte secundare sunt deformarea picioarelor, durerile de spate si deformarea mersului, astfel ca este important ca femeile sa-si ia masuri de precautie.

Medicul Yong-Seok Jee recomanda pe langa limitarea purtarii pantofilor cu toc si exercitii de intarire a gleznei, cum ar fi mersul pe calcaie sau ridicarea degetelor de la picioare atunci cand stam pe scaun, la birou.

"Este foarte important pentru femeile care poarta des pantofi cu toc sa faca astfel de exercitii", a mai spus Yong-Seok Jee.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare