Boli

#distruibuitori medicamente #export paralel de medicamente #romani medicamente

Pacientii cronici din Romania, catre Klaus Iohannis: “Opriti condamnarea pacientilor la moarte!”

Ingrijorata de efectele legii care va permite exportul paralel de medicamente, Alianta Pacientilor Cronici din Romania, reprezentata de Cezar Irimia, transmite presedintelui Romaniei o scrisoare deschisa prin care ii solicita sa nu promulge aceasta Lege fara efectuarea, in prealabil, a unui studiu de impact si a unei dezbateri publice.

“Alianta Pacientilor Cronici din Romania este foarte ingrijorata de votul pozitiv acordat, zilele trecute de catre Camera Deputilor, legii care va permite oricarei farmacii exportul paralel de medicamente.

Consideram ca adoptarea unei astfel de legi poate avea efecte dezastruoase pentru bolnavii din Romania. Credem ca accesul romanilor la medicamente, si asa aflat de multe ori la voia sortii, va suporta o noua lovitura, deosebit de grava.

Distribuitorii de medicamente sunt obligati (prin Ordinul Ministrului nr. 269 din 14 martie 2017) sa asigure stocuri adecvate si continue de medicamente. Cu toate astea, daca veti promulga Legea care a trecut de Camera Deputatilor, ne temem ca asigurarea medicamentelor in farmacii pentru romani va fi doar o optiune. In conditiile in care Ordinul mentionat nu prevede niciun fel de sanctiuni, ce vor alege distribuitorii - sa isi creasca business-ul facand export paralel (complet legal) sau sa aiba constiinta impacata si sa lase medicamentele in tara, dar cu profit mai mic pentru companiile lor?

Avand in vedere cele de mai sus, va solicitam  sa nu promulgati aceasta Lege decat dupa efectuarea unui studiu de impact si dupa dezbaterea ei publica.

In speranta ca veti intelege semnalul nostru de alarma, va rugam sa va asigurati ca romanii nu vor fi nevoiti sa isi caute medicamentele in strainatate pentru a supravietui”.

  

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului