Boli

#ochiu uscati #Systane #Systane Hydration

Ochiul uscat, o grija la timpul trecut

Ochiul uscat, una dintre cele mai raspandite afectiuni ale ochiului, este o dereglare multifactoriala a lacrimilor si suprafetei oculare ce determina simptome de disconfort ocular, precum senzatii de intepaturi, arsura sau mancarime, durere, inrosire.

Potrivit studiilor, milioane de oameni sufera de ochi uscat (barbati si femei deopotriva). Netratat, poate duce la complicatii pe termen lung.

Cauzele aceste afectiuni sunt: schimbarile hormonale, varsta, problemele medicale sau unele boli autoimune (inclusiv Sindromul Sjogren), factorii de mediu (aer conditionat, lucru intens la computer, mediu uscat, expunerea la fum).

Fumul de tigara, 4000 de substante nocive

Fumul de tigara este unul dintre factorii de risc in aparitia ochiului uscat. O expunere prelungita la fumul de tigara (ce contine aproximativ 4000 de substante nocive) poate declansa aparitia senzatiilor de intepaturi, furnicaturi sau de iritatie. Desi aceste simptome se pot manifesta usor, ele pot deveni foarte severe.

Systane Ultra picaturi oftalmice lubrifiante, puterea linistitoare a ochilor

Lacrimile artificiale Systane Ultra (produs ce face parte din gama larga de produse Alcon, cel mai important jucator in piata de lacrimi artificiale) au fost gandite pentru ameliorarea simptomelor ochiului uscat. Ofera confort imediat de lunga durata si hidratare ochilor, si ajuta ochiul sa ramana protejat si lubrifiat. Systane Ultra picaturi oftalmice lubrifiante reface stratul lacrimal (apos si mucinic) si ofera protectie extinsa care se mentine mult timp.

Systane Ultra picaturi oftalmice lubrifiante se poate utiliza ori de cate ori este nevoie, pe parcursul intregii zile, chiar si in timpul purtarii de lentile de contact. Umezeste lentilele de contact, reduce disconfortul asociat cu purtarea lentilelor si ajuta la indepartarea particulelor ce pot cauza iritatie si/sau disconfort la nivel ocular.

Systane Ultra este un dispozitiv medical care poate fi eliberat fara prescriptie medicala si este disponibil in farmacii.

Advertorial

Sursa foto: shutterstock via Systane Hydration

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare