Boli

# controale medicale de rutina #sanatate femei #controale medicale #cancer #sanatate

Oamenii casatoriti traiesc mai mult! Femeile, mai bolnave decat barbatii!

Potrivit studiilor, riscul de moarte prematura scade cu 15% in cazul oamenilor casatoriti. Cu toate acestea, sanatatea barbatilor casatoriti este mai buna decat cea a femeilor.

In ciuda recomandarilor medicilor de a efectua periodic controale de rutina, numarul femeilor care respecta aceste indicatii, este tot mai mic, de la an la an.

Potrivit unui studiu recent, 76,8% dintre paciente motiveaza acest lucru prin lipsa posibilitatilor financiare, in timp ce 10% asteapta sa se rezolve problema de la sine sau spun ca nu au timp. Pe acest fond, incidenta bolilor grave a crescut intr-un ritm ingrijorator, in ultimii ani.

Din aceste cauze, zilnic, sunt diagnosticate 25 de femei cu cancer de san, de cele mai multe ori, in faza avansata. Acest lucru duce la o rata a mortalitatii de 36%, cu 7% peste media europeana si cu 5% peste media mondiala.

Mai mult, Romania se afla pe primul loc, in Europa, in topul tarilor cu cele mai multe decese survenite in urma cancerului de col uterin. Aceste date ingrijoratoare sunt explicate de medicii oncologi prin depistarea tardiva a maladiei, in conditiile in care romanii nu fac controale regulate si amana sfatuirea cu medicul pana in momentul in care simptomele devin insuportabile.

"Controalele regulate la medic sunt esentiale pentru a ne mentine o stare optima de santate si, uneori, chiar vitale, atunci cand vine vorba despre preventia sau depistarea timpurie a unor afectiuni grave. Pentru ca luna martie este, prin excelenta, luna femeilor, le dedicam lor aceasta campanie, prin care vor beneficia de pana la 50% reducere la o serie de investigatii si consultatii de specialitate, in clinicile noastre partenere", a declarat Cristian Barbu, fondatorul aplicatiei Docbook.

Screening-urile pe care utilizatoarele aplicatiei Docbook le pot efectua in luna martie vizeaza depistarea tipurilor de cancer cu o incidenta ridicata in Romania, respectiv cancerul de san, cancerul de col uterin, cancerul de colon si cancerul endometrial.

Docbook este prima aplicatie din Romania care faciliteaza accesul pacientilor la medic. Aceasta, lanseaza, in luna martie, o campanie destinata pacientelor care vor sa efectueze controale de rutina si screening-uri de specialitate, beneficiind de pana la 50% reducere fata de pretul de lista. Donna Medical Center si Centrul Medical Academica sunt clinicile partenere Docbook care se alatura acestei initiative. Femeile pot beneficia in luna martie de reduceri de pana la 50% la consultații ginecologice, dermatologice, si la mamografii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare