Boli

#sanatate #colon #curatare colon #beneficii curatare colon

Motive puternice pentru a face o curatare a colonului

Curatarea colonului ajuta la eliminarea kilogramelor in plus, trateaza oboseala, revigoreaza intreg organismul si procesele metabolice. Curata de toxine, ceea ce are un impact direct asupra starii de bine.

Curatarea colonului, o practica straveche

Curatarea colonului este o practica straveche, folosita de mii de ani, in intreaga lume. Aceasta practica este considerata o practica respectata, cu radacini in Egiptul Antic, fiind asemanatoare cu medicina Ayurvedica si vechile practici din medicina traditionala chineza. Chiar si in zilele noastre, aceste practici sunt inca folosite si azi ca terapii naturale.

Beneficiile curatarii colonului

Curata toxinele. Exista numeroase idei preconcepute despre aceata terapie, incat multe persoane nici nu vor sa auda de curatarea colonului. Insa, un sistem digestiv incet predispune la oboseala, iar toxinele contribuie la lipsa de energie.

Dietele de detoxifiere pot fi greu de urmat, insa curatarea colonului este un proces rapid, care ajuta la eliminarea toxinelor.

Stimuleaza reflexele. Tratamentul de curatare a colonului include si folosirea de apa calda care trece prin colon. Aceasta parte a tratamentul este unul dintre cele mai puternice motive pentru care trebuie sa faci un astfel de tratament cel putin o data pe an.

Apa calda care patrunde in colon stimuleaza reflexele si actioneaza ca un masaj delicat si revigorant. Persoanele care sufera de probleme stomacale vor vedea efectele rapid, dupa o curatare a colonului.

Intareste musculatura. Colonul este un muschi care in timp slabeste, in special la persoanele care au probleme stomacale sau care folosesc laxative. Folosirea laxativelor duce la inactivitatea colonului, care in timp nu va ma functiona corect. Prin curatarea colonului, acesta isi recapata energia si functionalitatea.

Repara ceasul biologic. Stilul de viata modern, consumul de alimente procesate, alcool, tutun, stresul, dietele drastice sau medicamentele isi pun amprenta asupra organismului uman. Corpul isi gaseste mai greu ritmul natural pentru a tine sub control tensiunea arteriala si alte procese metabolice. Insa, prin intermediul unei curatari a colonului, organismul isi va recapata vigoarea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare