Boli

#risc leucemie #leucemie #mezeluri

Mananci mezeluri? Risti sa te imbolnavesti de leucemie!

Mezelurile sunt cele mai toxice alimente. Consumul acestora creste riscul de aparitie a leucemiei cu pana la 74%. Vinovati pentru aparitia cancerului sunt nitritii si nitrozaminele din carnea procesata.

Un studiu efectuat de oamenii de stiinta din Taiwan a scos la iveala aceste date socante. Cerceatorii au studiat obiceiurile alimentare a 515 copii si adolescenti, o parte sanatosi, o parte bolnavi de leucemie si a constatat ca o alimentatie in care se regasesc carnuri procesate mai des de o data pe saptamana creste cu 74% riscul de a face leucemie.

Potrivit studiului o portie la 7 zile este suficienta pentru a-ti da peste cap organismul si a-l predispune la imbolnavire.

Cercetatorii au inclus in studiu toate mezelurile, de la carnati si crenvursti la bacon si sunca, dar si produsele obtinute din peste procesat. Toate sunt la fel de nocive, din pricina nitritilor si nitrozaminelor, scrie libertatea.ro.

Crenvurstii, periculosi pentru gravide si copii

Alte doua studii realizate de oameni de stiinta din SUA – unul in Los Angeles, California, celalalt in Denver, Colorado – au vizat exclusiv consumul de crenvursti. In urma studiilor s-a demostrat ca un copil care mananca hot-dog de trei ori pe saptamana prezinta riscuri uriase de a se imbolnavi de leucemie.

Lucrurile sunt si mai grave in cazul gravidelor. Acestea trebuie sa evite pe cat posibil consumul de crenvursti sau hot-dog. Oamenii de stiinta de la universitatea din Colorado au constatat ca femeile gravide nu ar trebui sa consume crenvursti mai des de o data pe saptamana, pentru ca altfel, copiii lor ar putea dezvolta tumori craniene inca din primii ani de viata.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare