Boli

#tineri vindecati #coronavirus #boli grave #afectiuni

Ingrijorator! Coronavirusul provoaca boli grave tinerilor vindecati

Specialistii fac dezvaluiri socante. Se pare ca noul coronavirus provoaca boli foarte grave persoanelor vindecate. Chiar daca scapa de temutul virus, raman cu sechele uriase.

 

Studii recente arata ca noul coronavirus poate duce la boli autoimune dupa vindecare, si chiar la diabet de tip 1. Iar asta dupa e infectia a trecut.

”Structura virusului seamana cu structura celulelor organismului, sunt proteine comune, ele sunt recunoscute dupa disparitia virusului, sunt atacate de sistemul imunitar si apar bolile autoimune, pur si simplu organismul se autodistruge, pe langa diabet sunt anemiile autoimmune, organismul isi autodistruge celulele rosii dupa ce a venit in venit in contact cu virusul si l-a eliminat”, declara Dr. Brandusa Petrutescu, medic imunolog Spitalul Universitar Bucuresti, pentru stirile protv.ro.

”Tot mai multi am constatat ca tineri intre 30 si 49 de ani prezinta post covid simptome: durere de cap, scaune diareice, oboseala extrema, furnicaturi in diferite zone. Sunt site-uri specializate in strainatate cu mii de astfel de pacienti care isi spun experienta. E de cercetat daca virusul persista in alt organ ca forma cronica!”, declara Dr. Virgil Musta, Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” Timisoara.

Cu toate acestea, in ciuda faptului ca exista zilnic sute de cazuri noi de imbolnavire, romanii (tineri sau nu) considera ca virusul nu poate determina probleme in cazul lor. Mai mult, se expun riscului fara motiv si fara a se proteja.

Purtarea mastii in public, si pastrarea distantarii sociale, face o diferenta majora in ceea ce priveste starea de sanatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare