Boli

#importanta enzimelor #enzime digestive # supliment enzime #enzime

Importanta enzimelor digestive pentru organism si rolul suplimentelor ce le au la baza

In corpul fiecaruia, mai exact in tractul digestiv, se gasesc enzimele digestive – elementele responsabile cu mentinerea celulelor in viata, acestea participand activ la procesul digestiei. De asemenea, acestea sunt prezente si in stomac, saliva, sucul pancreatic sau in secretiile din intestinele subtire si gros.

 

Dupa fiecare masa, hrana este absorbita de catre nutrientii prezenti in sistemul digestiv – asta inseamna ca este necesara descompunerea in aminoacizi, acizi grasi, colesterol, minerale, vitamine si diverse alte surse vegetale, respectiv animale, prezente in alimentele ingerate. Aici intra in rol enzimele digestive ce trebuie sa descompuna acesti nutrienti pentru ca organismul sa ii absoarba in mod eficient. Pentru ca scopul acestora este esential, specialistii farmacii online Mesfarma recomanda suplimentele nutritive ce au in compozitie si aceste elemente benefice, pe care de altfel le pune la dispozitia celor interesati pe www.mesfarma.ro.

Enzimele digestive

Mai precis, aceste enzime lucreaza prin activarea tuturor functiilor din organism ce ajuta in reactiile ce construiesc compusii care rezulta din materiile brute. De asemenea, acestea transporta in organism acele elemente cu rol vital, descompun diversele substante si elimina produsii chimici cu efect nociv din corpul uman.

Mesfarma recomanda suplimentele alimentare, constand in preparate enzimatice, precum este produsul Digestal, disponibil si pe site-ul www.mesfarma.ro. Acesta are un continut bogat de enzime pancreatice, alaturi de extract de bila de vita – se remarca amilaza, lipaza, remarcabile prin faptul ca accelereaza digestia grasimilor, a carbohidratilor si a proteinelor. Astfel, acestea sunt absorbite mult mai usor in intestinul subtire. Extractul mentionat vine ca o completare, rolul sau fiind de a ajuta emulsia grasimilor prin resorbtia acestora, precum si a vitaminelor solubile.

Iata deci ca fiecare tip de enzima joaca un rol prestabilit in organism, avand de indeplinit o functie specifica. Acestea sunt, altfel spus, elemente bazice responsabile de activarea functiilor in organism, ce ajuta la folosirea potrivita a nutrientilor, asistand in acelasi timp si la reactii metabolice, biologice si chimice diverse. Este necesara si prezenta co-enzimelor pentru ca enzimele sa devina active.

Functionarea optima a corpului este ingreunata deci, atunci cand exista deficienta in enzimele digestive. Este vorba despre situatiile in care unele persoane, cu toate ca mananca suficient, nu pot beneficia de valoarea nutritionala a hranei in totalitate.

Corectarea deficientei de enzime digestive si importanta suplimentelor ce le contin

Potrivit diversilor experti in sanatate, o dieta corecta poate ajuta la restabilirea unei functionari optime a sistemului digestiv, iar asta include si reglarea activitatii desfasurate de enzimele digestive. Efectul pozitiv al interventiilor nutritionale se face cu adevarat resimtit in aceste cazuri, motiv pentru care inalt recomandata este administrarea perioadica a suplimentelor ce contin enzime. Sunt indicate pentru ca elimina posibilitatea de a aparea deficiente mai tarziu, dar si pentru ca o alimentatie corespunzatoare nu reuseste intotdeauna sa asigure o dieta potrivita.

Reprezinta un mod de a le regla in organism, de a regla activitatea specifica lor. Rezultatele constau in reducerea nivelului de inflamatii prezente in organism, dar si in tractul digestiv. De asemenea, acestea scad deficientele nutritive, echilibrand nivelul de bacterii benefice din corp.

De cele mai multe ori, stilul de viata este cauza pentru care starea de alerta permanenta in organism este mentinuta. In acest mod, enzimele digestive nu au la dispozitie timpul necesar ca sa asiste corespunzator digestia. Iata deci, de ce este necesara respectarea nevoilor organismului, ce include relaxarea mai ales. Sunt masuri necesare pentru a corecta disfunctiile ce rezulta din activitatile neadecvate, incomplete ale enzimelor.

Ce simptome prezinta cei a caror enzime digestive au o functionare deficitara?

Printre cele mai intalnite simptome se regasesc flatulenta si balonarea dupa servirea meselor, defecatia incompleta, supraponderalitatea, senzatia de presaturatie dupa ce a fost ingerata o cantitate redusa de hrana, prezenta alimentelor nedigerate etc.

Asadar, toate acestea pot fi evitate cu ajutorul unor masuri de precautie eficiente. Asadar, administrarea de suplimente cu enzime este necesara, alaturi desigur de dieta si gestionarea stresului. Impreuna, acestea au menirea de a face mai usor procesul de digestie, dar si de a ameliora simptomele neplacute aferente. Sunt indicate si chiar preferate de cei care doresc sa scada in greutate, in situatiile in care digestia deficitara este motivul pentur care exista un exces de kilograme.

Este preferata desigur administrarea suplimentelor pe baza de enzime in mod deosebit pentru a preveni problemele sistemului digestiv si nu in cazuri grave. Pe site-ul mesfarma.ro este disponibil produsul Digestal la un pret rentabil, astfel ca cei interesati sa se poata ingriji corespunzator de sanatatea personala, asigurandu-si nivel optim de enzime necesare in organism.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare