Boli

#implant dentar #implant

Implantul dentar - ce este, cand este indicat si de ce?

Implantul dentar este cea mai recomandata si sanatoasa metoda de tratament in cazul lipsei dintilor naturali. Descopera in acest articol raspunsurile la cele mai des intalnite intrebari legate de implantul dentar, de la specialistii clinicii Crystal Dental Clinic.

Ce reprezinta un implant dentar?

Este un dispozitiv medical asemanator unui surub ce se fixeaza in osul maxilarului pentru a oferi suport unui dinte artificial. Este fabricat dintr-un aliaj biocompatibil al titanului cu alte metale. in el se va insuruba bontul protetic ce va fi suportul pentru viitoarea coroana, punte sau proteza.

In ce situatii se recomanda?

Atunci cand se extrage un dinte din diferite motive, se produce un dezechilibru in felul in care mestecam, ceea ce impune inlocuirea lui cu un dinte artificial. Acest dinte artificial se poate sprijini fie pe dintii vecini ce sunt slefuiti in prealabil, daca acestia mai exista, sau pe un implant dentar ce se fixeaza in os, asemanator radacinii unui dinte.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Implantul dentar este metoda de tratament mult mai conservatoare a lipsei unui dinte, dintii vecini fiind pastrati in forma lor initiala, ceea ce le mentine sanatatea pe termen lung. In al doilea rand, reprezinta uneori singura varianta de protezare fixa. In al treilea rand, rezultatul estetic este mai bun decat varianta clasica de tratament. De asemenea, implantul dentar imbunatateste vizibil masticatia si dictia.

Cum se desfasoara?

Inserarea implantului dentar se realizeaza sub anestezie locala, motiv pentru care interventia nu este deloc dureroasa. Aceasta etapa este urmata de o perioada de cateva luni (intre 3 si 6 luni) pentru vindecare, interval in care osul se formeaza in jurul implantului (surubului). Dupa aceasta perioada se realizeaza partea protetica, care este asemanatoare procedurii clasice de confectionare a unei coroane.

Cum mentinem 'sanatatea' implanturilor dentare ?

Implantul dentar se integreaza in adevaratul sens al cuvantului in cavitatea noastra bucala. Prin urmare, trebuie sa avem grija de el asa cum trebuie sa avem grija si de dintii naturali. Durata de viata a implanturilor este in primul rand corelata cu igiena orala si doar in mod secundar influentata de afectiuni generale.

Respectand cu strictete indicatiile medicilor specialisti, implanturile dentare isi mentin functionalitatea uneori si mai mult timp decat dintii naturali.

Fa o programare online la unul dintre specialistii implantologi Crystal Dental Clinic, care iti vor oferi sfaturi si solutii personalizate pentru implantul dentar!

Dr. Ema Ilisescu (Crystal Dental Clinic)

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare