Boli

#blugi stramti #haine periculoase #cravata #sutien

Hainele pe care le porti zilnic te pot imbolnavi grav!

Dureri de cap, iritatii ale pielii, pneumonii, orbire, infertilitate... Acestea sunt cateva dintre problemele de sanatate pe care ti le pot crea trei dintre obiectele vestimentare pe care le porti zilnic. Iata in ce circumstante devin ele periculoase.

Sutienele cu sarma, risc de cancer de san?

Aproximativ 80% din femei poarta sutiene de dimensiuni nepotrivite, arata statisticile efectuate de specialistii englezi. Starea de disconfort se rasfrange serios asupra sanatatii, caci o marime mai mica la sutien decat volumul sanilor poate provoca dureri de sani si amorteala a bratelor. De asemenea, un sutien prea stramt poate cauza si iritatii ale pielii, ciuperci si poate ingreuna respiratia.

Atentie la sutienele cu sarma! Acestea pot produce leziuni la nivelul sanilor. Unele studii, nedemonstrate stiintific insa, au sustinut ca sutienele cu sarma ar apasa pe nodulii limfatici de la nivelul sanilor, ducand astfel la acumularea unei cantitati mari de toxine in organism si, deci, la aparitia cancerului de san.

Cum alegi sutienul

Sutienul potrivit este cel care este atat de comod incat uiti ca il porti, afirma specialistii. De aceea, atunci cand alegi acest accesoriu, este important sa te asiguri ca sanii sa fie cat mai bine sustinuti de dedesubt, nu de sus, prin bretele. Cel mai bun sutien cuprinde tot sanul in cupa, nu il preseaza si nu restrictioneaza circulatia. De asemenea, sutienul trebuie sa sustina sanii la jumatatea distantei dintre umeri si coate.

Cravata te poate orbi

Si in cazul barbatilor, un obiect destul de utilizat, cravata, le poate pune sanatatea in pericol. Medicii Asociatiatie Medicale din Malaezia au ajuns la concluzia ca ar trebui eliminata obligativitatea purtarii ei, deoarece favorizeaza transmiterea diferitelor infectii. “Din cauza materialului din care este confectionata, cravata ajunge sa fie spalata rar si poate transporta germenii care cauzeaza pneumonii si infectii ale sangelui, mai ales in cazul medicilor”, a declarat presedintele asociatiei, dr. Teoh Siang Chin.

Si modul in care este purtata cravata poate avea consecinte grave asupra starii de sanatate. Conform Suite101.com, o cravata prea tare stransa pe gat si purtata astfel cinci zile pe saptamana creste presiunea sangelui la nivelul ochilor si poate duce la aparitia glaucomului, arata un raport aparut in Jurnalul Britanic de Oftalmologie. In SUA, glaucomul este principala cauza a orbirii.

Datele statistice arata ca sapte barbati din zece au gulere sau cravate prea stranse.
 

Blugii stramti te lasa fara copii

Purtati atat de femei, cat si de barbati, jeansii mulati cresc riscul de infectii, dermatoze si chiar de infertilitate.

Presiunea constanta exercitata la nivelul soldului determina si nevralgii, dureri musculare, contracturi musculare, amortiri, senzatie de presiune in picioare, afectiune cunoscuta sub numele de meralgie parestezica.

Dr. Karen Boyle de la Greater Baltimore Medical Center, SUA, este cea care a facut legatura intre aparitia acestor simptome si jeansii skinny. "Este o afectiune care apare atunci cand unul dintre nervii din partea exterioara a coapsei este comprimat", a explicat specialistul.

Sursa foto: architekcimody.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului