Boli

#grupa sange #predispozitie boli #boli #grupa sanguina

Grupa de sange "dicteaza" bolile la care esti expus

Influenta pe care o are grupa sanguina in ceea ce priveste predispozitia catre o anumita afectiune a fost si este o preocupare constanta a specialistilor. In functie de grupa de sange pe care o ai se poate stabili foarte usor cat esti de vulnerabil in fata anumitor bacterii sau virusuri, scrie mnn.com. Iata care sunt ultimele concluzii la care au ajuns cercetatorii.

Grupa A: cancer si boli de inima

Persoanele cu grupa de sange A prezinta un nivel mai ridicat al hormonului numit cortizol, hormonul stresului, ceea ce poate duce la o crestere in greutate, dar si la o pofta nestapanita de dulciuri. Printre riscurile la care sunt expuse aceste persoane se mai numara si cel de cancer la stomac, cancer pancreatic sau leucemie. Bolile cardiace sunt si ele mai frecvente la persoanele cu grupa A, pentru ca, potrivit unor specialisti, sunt mai predispuse la formarea de cheaguri de sange.

Grupa B: boli cardiace si cancer ovarian

In cazul femeilor care au grupa de sange B, specialistii de la Universitatea Harvard au constatat un risc ridicat de a dezvolta cancer ovarian. Comparativ cu persoanele care au grupa 0, cele cu B sunt mai predispuse cu 11% riscului de boli de inima. Aceasta grupa de sange a fost asociata si cu un risc mai mare de a dezvolta cancer pancreatic si cancere ale cavitatii bucale. Aceasta grupa sangvina este foarte intalnita in nord-estul Europei.

Grupa AB: tensiune si probleme de memorie

Persoanele cu grupa AB s-au dovedit a avea cu 23% mai crescut riscul de boli de inima fata de cele cu grupa O de sange. Femeile care au acest tip de sange sunt mai susceptibile in a inregistra tensiune arteriala crescuta in timpul sarcinii, mai exact pot suferi de pre-eclampsie. De asemenea, sunt mai expuse cancerului pancreatic sau bucal.

Potrivit unui studiu controversat publicat in revista Neurology, cei cu grupa de sange AB sunt cu 82% mai susceptibili de a avea dificultati cognitive, in special in ceea ce priveste memoria sau atentia.

Grupa 0: ulcer si infertilitate

Persoanele care au sange de tip 0 au mai multe sanse sa dezvolte ulcer Bacteria Helicobacter pylori, care se afla la originea a peste 90% din ulcerele peptice. Si, poti sa crezi sau nu, dar s-au constat mult mai multe cazuri in care cei ce detin aceasta grupa si-au rupt tendonul lui Ahile, comparativ cu cei cu alte tipuri de sange.

Cercetatorii americani au constatat faptul ca femeile care au grupa de sange 0 ar fi mai putin fertile decat celelalte. Ele au, potrivit unui studiul, ovule mai putine si de o calitate mai slaba.

Sursa foto: starfm.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare