Boli

#entorse # luxatii # fracturi

Gheata, dusmanul bucurestenilor. Sectiile de ortopedie, luate cu asalt

Astazi, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, Alis Grasu, a anuntat ca, in ultimele patru zile, 3.246 de bucuresteni au efectuat apeluri de urgenta. 23 de femei au fost transportate la sectii de obstetrica-ginecologie din Bucuresti pentru a naste, iar 88 de persoane au solicitat ambulanta in urma unor fracturi, luxatii sau entorse.

Diferenta dintre luxatii si entorse

Luxatia presupune deplasarea oaselor din articulatie, iar entorsa consta in ruperea sau intinderea ligamentelor. Si intensitatea durerii variaza: la luxatii ea apare imediat, violenta, miscorandu-se in intensitate in zilele urmatoare, pe cand la entorse durerea este la inceput discreta, insa se accentueaza in cateva ore.

Indiferent de caz, este nevoie de consult de specialitate, pentru radiografii si alte investigatii., caci luxatia si entorsa sunt cazuri uneori mai urgente decat fracturile!

In caz de entorsa, tratamentul consta in imobilizarea articulatiei prin ciorap elastic sau gip si repaus. Gheata si compresele reci se folosesc pentru ameliorarea edemului si antiinflamatoarele nesteroidiene pentru ameliorarea durerii.

In caz de luxatie, tratamentul consta in imobilizarea articulatiei in aparat gipsat sau orteza timp de 21 – 28 de zile. Tratamentul simptomatic se face cu antiinflamatoare  pentru ameliorarea durerii.

In caz de fracturi, la fel in cazul entorselor si luxatiilor, este obligatorie este prezentarea la ortoped, care poate reusi realinierea oaselor fara interventie chirurgicala (reductia fracturii) si apoi imobilizarea osului in aparat gipsat. Segmentul lezat se imobilizeaza in aparat gipsat pe o perioada ce poate varia de la 21 la 60 de zile.

Sursa foto: nydailynews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului