Boli

#simptom #afectiuni #boli #oboseala

Esti obosit desi dormi? 9 boli care se manifesta prin oboseala

Un bebelus pana la trei luni doarme 19 ore pe zi, o persoana de peste 65 de ani nu are nevoie de mai mult de 5 ore pe noapte de somn pentru a se odihni, in timp ce majoritatea adultilor dorm in medie 7-9 ore pe noapte pentru a fi in forma. Daca simti o stare permanenta de oboseala desi dormi suficient, atunci ar trebui sa iei in considerare ca aceasta ar putea fi simptomul unor boli care se manifesta in acest fel.

1. Anemia

Anemia este una dintre bolile care se manifesta prin oboseala. Una dintre cauzele aparitiei anemiei este lipsa de fier. Persoanele anemice au frecvent senzatia de ameteala, iritabilitate si dureri de cap, pe langa oboseala.

2. Dureri cornice

Persoanele care sufera de afectiuni care se manifesta prin oboseala si durere, au nevoie de mai mult somn pentru ca organismul lor sa se odihneasca si sa recupereze. De cele mai multe ori, cei care sufera de fibromialgia, hipotiroidism, anemie si artrita reumatoida ar putea avea nevoie de mai multe ore de somn si se simt obositi atunci cand nu dorm suficient.

3. Depresia

Atunci cand ai o stare permanenta de oboseala este posibil sa te confrunti cu depresia. Recomandat este ca in aceasta situatie sa te adresezi unui psiholog, pentru a determina daca intr-adevar este vorba de depresie sau exista un alt factor de stres care iti afecteaza starea emotionala.

4. Infectii

Multe infectii cronice din organism se manifesta prin oboseala extrema. Adreseaza-te unui medic pentru investigatii amanuntite, atunci cand starea de oboseala persista chiar si atunci cand dormi suficient.

5. Apnee in somn

Cand suferi de apnee in somn, gatul are tendinta de a se inchide cand dormi, din aceasta cauza multi oameni care sufera de acest sindrom, sforaie. Cei care sufera de apnee nu au un somn odihnitor, chiar daca dorm mult.

6. Insuficienta cardiaca

Cand suferi de insuficienta cardiaca, inima nu poate face fata nevoilor de sange ale organismului. Astfel, corpul va incepe sa aduca sange din alte tesuturi pentru a tine organele vitale alimentate corect.

7. Hipersomnie

Hipersomnia este o afectiune neurologica care se manifesta printr-o stare permanenta de oboseala, indiferent cat de mult ai dormi. Aceasta afectiune poate aparea de regula in adolescenta si poate afecta serios calitatea somnului, precum si abilitatea de a functiona corect in timpul zilei.

8. Hemocromatoza

Hemocromatoza provoaca atat oboseala si o senzatie de moleseala, dar poate provoca si dureri articulare, depresie, afectiuni ale ficatului, probleme la inima, diabet. Hemocromatoza, care apare pe fondul unei cantitati prea mari de fier in organism, incepe sa se manifeste in jurul varstei de 50 de ani.

9. Oboseala suprarenala

Oboseala suprarenala apare atunci cand se produce un dezechilibru hormonal provocat de o situatie stresanta din viata ta, cum ar fi problemele de familie, sau de anumite situatii neplacute din sfera profesionala, lipsa somnului, o dieta nepotrivita sau sport in exces. Situatiile tensionate pot face ca nivelul de hormoni ai stresului sa creasca si sa duca la stari de epuizare.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare