Boli

#dureri abdominale #dureri de cap #dureri de spate #dureri

Dureri pe care sa nu le ignori niciodata

Durerile intense, indiferent de frecventa lor, nu trebuie niciodata ignorate. Acestea sunt semnalele pe care corpul ti le transmite pentru a te proteja sau a-ti indica prezenta unor probleme care trebuie investigate. Descopera, in continuare, cateva dintre durerile de care ar trebui sa tii mereu cont!

 

Dureri in piept


Dintre toate tipurile de durere pe care le poti experimenta, suferinta la nivelul pieptului este cea mai periculoasa. Care sunt simptomele care ar trebui sa iti dea de gandit? O apasare foarte pronuntata resimtita asupra pieptului, durerea care se intinde si la nivelul maxilarului si al bratelor si dificultatea de a respira.

Pe langa aceste dureri posibil periculoase, se poate sa experimentezi si suferinte mai putin intense care nu ar trebui sa te ingrijoreze foarte tare, in special atunci cand vin in urma unui efort fizic sustinut si se localizeaza la nivelul muschilor.
 

Dureri abdominale


Nu putini sunt aceia care au parte, destul de frecvent, de probleme la nivelul intestinelor. Suferintele se pot manifesta prin stari de greata, diaree, voma si arsuri. Si, chiar daca, in general, durerile de acest tip nu necesita neaparat o vizita urgenta la medic, una care ar trebui sa te trimita de indata la doctor este durerea acuta la nivelul abdomenului.

Un astfel de simptom poate dezvalui probleme serioase de sanatate, printre care se numara apendicita, afectiuni ale vezicii biliare, tulburari intestinale sau pancreatita . De asemenea, este importanta supravegherea atenta a evolutiei starii de sanatate dupa o interventie chirurgicala la nivelul abdomenului.
 

Dureri la urinare


Nu incape loc de indoiala: daca ai parte de dureri la urinare (disurie), este momentul sa ii faci o vizita medicului specialist. Situatia este si mai grava daca urina contine urme de sange, ai febra sau dureri de spate . Ce inseamna durerile la urinare? Cel mai probabil, o infectie a tractului urinar, mai frecventa la femei decat la barbati. O alta cauza intalnita frecvent o reprezinta pietrele la nivelul rinichilor si al vezicii urinare.
 

Dureri de spate


Poate fi dificil de identificat momentul in care o durere de spate trebuie luata in serios, intrucat este o suferinta comuna pe care o multime de oameni o experimenteaza pe masura ce inainteaza in varsta. Cu toate acestea, este indicat sa mergi la medic daca ai parte de dureri de spate de intensitate medie sau severa pe o perioada de 2 saptamani sau mai mult.

Un alt simptom care ar trebui sa iti dea de gandit este amorteala sau slabiciunea picioarelor. Nu in ultimul rand, durerile de spate asociate disfunctiilor la nivelul vezicii urinare si/sau a intestinelor trebuie tratate de urgenta.
 

Dureri de cap


Unele dintre cele mai frecvente probleme, durerile de cap sunt, in cele mai multe cazuri, de intensitate scazuta sau medie. Cand devin severe, insa, trebuie luate masuri imediat. Asadar, daca ai parte de o durere insuportabila de cap - chiar si in cazul in care aceasta trece cu analgezice -, problema trebuie investigata. Suferintele de acest tip sunt cu atat mai serioase cu cat pot fi simptome ale unei tumori sau ale unei hemoragii cerebrale.

Sursa foto: allergyzone.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare