Boli

#dureri in timpul sexului #probleme sanatate #dureri #infectii #boli

Dureri in timpul sexului? Iata ce probleme de sanatate pot ascunde

3 din 4 femei simt durere in timpul actului sexual la un moment dat, in timpul vietii, portivit The American Congress of Obstetricians and Gynecologists. Cand insa durerea apare frecvent in timp ce faci dragoste, nu doar ca ruineaza toata placerea momentului, dar poate ascunde o problema de sanatate.

Infectiile genitale

Cunoscuta si drept dispareunie, durerea in timpul sexului apare cel mai des in urma unor infectii, precum cele cu Chlamydia, Candida, Trychomonas Vaginalis si cu  virusul Herpex simplex 2. Aceste infectii nu iti provoaca numai discomfort in timp ce faci dragoste, ci au si alte simptome, precum scurgerile vaginale anormale, urat mirositoare si mancarimi in zona genitala.

Si infectiile tractului urinar inferior pot face ca amorul sa doara, la propriu. Mai poti simti dureri in timpul unei partide de amor si in cazul in care suferi de anexita, boala inflamatorie pelvina, dar si de chisturi ovariene.

Endometrioza

Afectiunea apare atunci cand tesutul care captuseste uterul se dezvolta anormal, la nivelul vaginului si a colului uterin. De aici, si aparitia durerilor. Boala se trateaza de catre medicul ginecolog, in urma unei interventii laparoscopice. Este important sa mergi la un consult ginecologic, mai ales daca ai cazuri de endometrioza in familie. Ai grija, deoarece netratata, endometrioza poate duce la infertilitate.

Menopauza

In timpul menopauzei, femeile nu trec doar prin schimbari hormonale si emotionale. Si la nivelul vaginului se pot produce modificari. O problema des intalnita este uscaciunea vaginului, de aceea este nevoie de folosirea unui lubrifiant. De asemenea, unele parti ale vaginului pot sa capete o sensibilitate mai accentuata, iar femeia sa simta dureri in timpul sexului. Oricarei femei ajunsa la menopauza i se recomanda sa mearga la un control ginecologic.

Si barbatii se pot confrunta cu dureri in timpul sexului, cauzele cele mai frecvente fiind afectiunile prostatei si infectii ale tractului urinar.

Sursa foto: gurl.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare