Boli

#cum scoti singur capusele de pe piele #capuse

Cum scoti singur capusele de pe piele VIDEO

Ca in fiecare an, cum dau de caldura, capusele se inmultesc! La Sibiu, de exemplu, autoritatile au anuntat ca doar in ultimele doua saptamani au fost inregistrate 52 de asemenea cazuri! Capuse sunt peste tot in natura! De aceea, specialistii atrag atentia atat asupra metodelor de prevenire, cat si a indepartarii capuselor in mod corect! Iata cum sa scoti corect o capusa!

Atunci cand iesi in parc, padure, picnic oriunde la iarba verde, este indicat sa porti imbracaminte deschisa la culoare, pentru a putea observa capusele. Foloseste creme sau spray-uri impotriva acestor daunatori, care se gasesc in comert.

La intoarcerea de la iarba verde, inspecteaza-ti tot corpul, pentru depistarea prezentei capuselor. De regula, acesti paraziti se fixeaza in spatele genunchilor, sub brat, intre degetele mainilor si picioarelor, in buric, dupa urechi, pe ceafa, pe gat si in parul de pe cap. Nu uita sa verifici si copiii, hainele, bagajele, animalele de companie care te-au insotit si chiar jantele autovehiculului, in rizurile carora se pot gasi capuse.

Ce faci daca gasesti o capusa pe corp

Nu atinge capusa cu mana goala! Este o recomandare a specialistilor Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals”, din Capitala. Acopera intregul corp al capusei cu un strat gros, pentru zece minute. in acest timp, parazitul se va sufoca.

Cea mai buna metoda pentru a scapa de capuse este sa folosesti o penseta speciala. Incearca sa nu rupi capusa! 

In articolul Care sunt complicatiile muscaturilor de capuse, dr Monica Jugravu ne explica modul in care ne putem feri de intepaturile insectelor?

“Nu este foarte simplu sa ne ferim de intepaturile insectelor, dar exista cateva masuri minime de precautie.

  • Evitati locurile pline de vegetatie salbatica si purtati haine deschise la culoare, cu maneca lunga, pantaloni lungi si incaltaminte corespunzatoare.

  • Nu va asezati direct pe iarba, ci pe o patura, eventual de culoare deschisa.

  • Dezinsectia propriei curti si gradini este obligatorie.

  • Folositi produsele dermato-cosmetice de protectie in cazul in care mergeti in zone cu lacuri si vegetatie, unde exista posibilitatea sa fiti intepati de tantari.

  • Daca ati fost intepat de o insecta, dezinfectati locul, puneti gheata si nu va scarpinati, eventual luati un antihistaminic.

  • Daca starea generala se altereaza, nu ezitati si mergeti de urgenta la medic”recomanda medicul Monica Jugravu.

 

Sursa foto: puugiinfo.blogspot.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului