Boli

# ceai merisor # ceai ecoli # tratament ecoli #remedii ecoli # bacterie ecoli #ecoli #merisor #infectii urinare

Cum scapi in mod natural de bacteria E.coli

Foarte multe femei se confrunta de-a lungul vietii cu infectii urinare cu bacteria E.coli. De multe ori, chiar si dupa tratarea acestora cu antibiotice, pot aparea recidive.

Recomandat este ca in asociere cu tratamentul primit de la medic sa consumi si merisor, un remediu recunoscut pentru cistite si infectii ale tractului urinar. Merisorul are efect astringent si un continut bogat de vitamina C, care ajuta la cresterea imunitatii.

Cum se administreaza merisorul

Merisorul se poate consuma fie sub forma de suc sau ceai, fie ca atare. De evitat sunt insa suplimentele din farmacii, care de multe ori contin si alte substante si nu sunt deloc naturale. Este indicat si ceaiul din frunze de merisor, care ajuta si la buna functionare a rinichilor. Daca suferi de inflamarea vezicii, ar trebui sa bei in fiecare zi un pahar cu suc de merisor. Ceaiul de frunze de merisor se prepara din doua lingurite de planta bine maruntita se lasa la macerat timp de o ora, in 100 ml apa rece. Se strecoara si frunzele se fierb 10 minute in 100 ml apa. Se amestecă cele doua lichide si se beau doua căni pe zi, timp de 10 zile. Este important sa nu folosesti zahar, pentru ca acesta anuleaza efectul lui antibacterian. Il poti indulci insa cu miere. Atentie insa! Mierea devine toxica daca este adaugata in bauturi fierbinti. Asteapta sa se raceasca ceaiul, apoi adauga mierea.

De asemenea, merisorul se gaseste sub forma de tinctura, care se administreaza cate 30-40 de picaturi diluate in apa sau ceai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare