Boli

#respiratie #menstruatie #anticonceptionale # perioada menstruala

Cum sa scurtezi perioada menstruatiei

Chiar daca este un proces normal si natural, femeile nu se simt deloc in largul lor in perioada menstruatiei din diverse motive, ceea ce le face sa isi doreasca sa scape de acest chin. Ei bina pana in jurul varstei de 50 de ani, in mod sigur nu ti se va indeplini dorinta, insa poti totusi sa iei anumite masuri pentru a scurta aceasta perioada care iti provoaca disconfort.

Iata cum anume poti face acest lucru:

Opteaza pentru sport


Studiile au demonstrat ca femeile care fac miscare in mod regulat, in special cu cateva zile inainte de aparitia sangerarii, au o menstruatie mai scurta. Astfel, daca in mod normal mentruatia lunara tine pana la 5 - 6 zile, ea poate fi limitata la 3, maxim 4, daca faci miscare. Nu trebuie sa faci exercitii care sa te lase fara puteri: 20 de minute de jogging de 3 ori pe saptamana, mersul pe role sau bicicleta ori dansul vor face cu siguranta minuni.

Daca nu ai suficient timp, poti alege sa face efort cu o saptamana inainte de aparitia mentruatiei - efectul este garantat.
 

Alege un stil de viata sanatos


Fiecare aspect al corpului tau este o reflectare a starii generale de sanatate. Asdtfel, consumul de alimente sanatoase si evitarea celor procesate te vor face sa arati mai bine, dar si sa te simti mai bine, ceea ce inseamna chiar si menstruatii mai scurte. Incearca sa mananci cat ma multe fructe si legume de sezon (pepene rosu, struguri, piersici etc), dar si alimente bogate in fier si calciu (lactate, spanac etc).
 

Ia anticonceptionale


Mergi la medicul ginecolog pentru un set de analize, un control general si o recomandare de pilule contraceptive . Acestea regleaza nivelul de hormoni din organismul tau si astfel, reduce cantitatea de sange eliminata (in cazul in care avea menstruatii abundente), dar si perioada menstruala . In plus, cu ajutorul pastilelor anticonceptionale poti avea control total asupra acestui proces.

De asemenea, pilulele anticonceptionale reduc intr-o foarte mare masura durerile mentruale, ceea ce face ca anumite femei sa ia aceste medicamente tocmai pentru acest efect.

Totodata, pilulele contraceptive te protejeaza impotriva cancerului de san si tin acneea sub control, ajutandu-te sa ai un ten frumos si sanatos.

Cu toate acestea, nu uita ca la o perioada de 6 luni, cel mult un an, este recomandat sa faci o luna de pauza pentru ca organismul sa revina la starea initiala si sa nu devina depdendent de pilule.
 

Bea multa apa


Hidratarea este un truc pe care multe femei nu il cunosc atunci cand vine vorba despre reducerea perioadei menstruale. De prferat este sa bei apa plata sau bauturi naturale , pe baza de fructe si legume. Evita bauturile carbogazoase (care amplifica balonarea in aceasta perioada), dar si cafeaua sau bauturile alcoolice care pot agrava severitatea perioadei menstruale.
 

Fa exercitii de respiratie


Exercitiile de respiratie sunt mai importante decat am crede, mai ales ca oamenii nu mai respira deloc asa cum ar trebui. Exercitiile in care inspiram si expiram de 10 - 15 ori foarte adanc te relaxeaza foarte mult, elimina durerile musculare, crampele musculare si ajuta la scurtarea perioadei lunare. Incearca sa faci aceste exercitii cu o saptamana inainte de menstruatie, dar si de 3 ori pe zi in timpul acesteia. Rezultatele vor fi uimitoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare