Boli

#prevenire tulburari vedere #tulburari vedere #probleme oculare #probleme sanatate

Cum sa previi tulburarile de vedere

Orele petrecute in fata calculatorului sau la televizor, cititul, dar si sofatul sunt cativa dintre factorii care ne obosesc ochii. Iata ce trebuie sa faci ca sa previi aparitia simptomelor neplacute, precum vederea in ceata, inrosirea ochilor si a durerilor la nivelul ochilor.

Distanta dintre monitor si ochi, mai mare de 50 de centimetri

Un studiu recent publicat in jurnalul medical JAMA Ophthalmology arata ca persoanele care petrec mai mult de sapte ore pe zi in fata calculatorului sufera de sindromul ochilor uscati. "Apar simptome ca uscaciunea ochilor, durerea, dar si tulburari de vedere", declara Deeba Chaudri, oftalmolog in New York, citata de prevention.com. Distanta ideala la care trebuie sa stea monitorul calculatorului fata de ochi, astfel incat sa nu iti afecteze vederea, este cuprinsa intre 50 si 65 de centimetri.

Exercitii de relaxare a ochilor

Oftalmologii ne sfatuiesc ca dupa fiecare 20 de minute de lucru sa privim un obiect aflat la cel putin sase metri distanta, pret de 30 de secunde. Fie ca arunci o privire la copacul din fata ferestrei, fie la un tablou de pe perete, nu trebuie sa uiti de aceasta regula.

Ochelarii de soare

Atat pe timpul verii, dar si iarna, cand razele solare se reflecta in zapada, este indicat sa purtam ochelari de soare, deoarece ofera protectie, prevenind sindromul ochilor obositi.

Potrivit oftalmologului Jean-Claude Hache, citat de doctissimo.fr, este foarte important ca persoanele care sufera de afectiuni oculare sa poarte ochelari de vedere. In caz contrar, nu doar ca isi vor obosi ochii foarte tare, dar vor agrava si problemele de sanatate.

Nu uita sa clipesti

Cand suntem foarte concentrati, uitam sa clipim, iar ochiul nu va mai produce suficiente lacrimi, provocand senzatia de uscaciune, dar si inrosirea. De aceea, fie ca te uiti la un film, citesti o carte sau lucrezi la calculator, ai grija sa clipesti la fiecare trei-patru secunde. In cazul in care problema persista, fa o vizita la medicul oftalmolog, pentru un consult amanuntit.

Sursa foto: stressmanagementblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare