Boli

#durere de spate #stretching #pilates #yoga #exercitii #sport

Cum sa previi durerile de spate

Foarte multe persoane, indiferent de varsta pe care o au, se plang la un moment dat de dureri de spate .  Acestea pot fi provocate de ridicarea unor greutati, de sederea indelungata in pozitii incomode sau de frig si curent. Iata cateva modalitati simple de a preveni durerile de spate.


Fa exercitii de stretching


Exercitiile de stretching, yoga sau pillates nu sunt complicate, insa beneficiile pe care le aduc sanatatii tale sunt multiple. Chiar si 20 de minute pe zi de miscari care sa iti lucreze spatele,  sunt suficiente pentru a preveni durerile. Este foarte posibil ca imediat dupa aceste exercitii sa iti simti muschii spatelui incordati, insa aceasta senzatie va disparea rapid. Eventual poti incerca sa masezi zona cu un unguent mentolat care sa incalzeasca zona.


Fereste-te de frig


In sezonul rece imbraca-te bine si eventual poarta un brau in jurul mijlocului pentru a-ti mentine caldura si pentru a te proteja de frig. Curentul si frigul sunt cei mai mari dusmani ai spatelui tau si chiar daca efectele nu se vad intr-un timp scurt, acestea vor aparea, mai intense si mai neplacute, odata cu trecerea timpului.


Opteaza pentru un scaun comod


Daca petreci multe ore la birou in fata unui calculator, ar fi bine sa alegi un scaun cat mai confortabil. Cea mai buna varianta este scaunul ergonomic care are beneficii  asupra spatelui si a gatului datorita faptului ca el are capacitatea de a imbunatati postura corpului. Scaunul ergonomic ofera suport lombar, care este de cele mai multe ori reglabil.


Mergi la masaj


O data pe saptamana, incearca sa mergi la un salon care sa ofere relaxare . Cu ajutorul unei astfel de terapii, toti muschii spatelui si ai gatului se vor relaxa foarte mult, iar uleiurile utilizate vor patrunde in piele si vor actiona intens la nivelul musculaturii, indepartand astfel eventualele dureri.


Nu ridica greutati


Incearca sa nu ridici greutati foarte mari care sa solicite prea mult muschii spatelui. Daca trebuie sa cari sau ridici ceva, cere ajutorul cuiva si nu forta spatele. Din pacate, o simple ridicare de greutati iti poate provoca, pe langa dureri greu de suportat, afectiuni grave cum ar fi hernie de disc.


Mentine-te la o greutate potrivita


Mentinerea unei greutati normal pentru inaltimea ta, te va feri de o serie de afectiuni incepand de dureri musculare si de spate pana la la boli de inima .  O alimentatie potrivita si un stil de viata activ te vor ajuta sa ai o silueta normala si o stare buna de sanatate in general.


Dormi intr-o pozitie corecta


Gasirea unei pozitii bune de dormit te va ajuta sa previi durerile de spate. Incearca sa dormi pe burta sau pe spate si evita pozitiile pe-o parte  si pe cele in care iti ridici genunchii spre piept. Dupa o noapte de somn intr-o pozitie incomoda, te ve confrunta cu dureri lombare intense.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare