Boli

#revelion #craciun #varsaturi #voma #greata

Cum sa inlaturi senzatia de greata si varsaturile

Starile de greata si voma pot sa apara din motive cum ar fi: consumul unei cantitati prea mari de alimente, combinarea unor alimente necompatibile sau prezenta unui miros puternic si neplacut. In apropierea Craciunului si a Revelionul aceste doua stari sunt mai prezente in special din cauza alimentatiei. Pentru ca o astfel de problema iti poate strica intreaga zi, iata cateva remedii rapide de a scapa de probleme.


Opteaza pentru medicamente


Metoclopramid, Scobutil, Emetiral, Cerucal, Motilium, carbune medicinal si Glucoza sunt doar cateva dintre medicamentele foarte utile in caz de senzatie de greata si varsaturi. Din primele clipe in care simti aceste simptome, ia rapid unul dintre aceste medicamente si stai linistit pana cand incepe sa isi faca efectul.


Ai grija la alimentatie


Ar fi bine ca pentru cel putin doua ore sa nu mai consumi niciun aliment, iar cand ti se face foame, alege doar supe de legume sau orez alb si in niciun caz dulciuri sau grasimi. De asemenea, fereste-te de mirosuri de orice fel (chiar daca este vorba de parfumuri) pentru ca ele iti pot intensifica senzatia de rau.


Bea apa


Varsaturile duc adesea la deshidratare , asa ca este recomandat sa consumi multe lichide (apa, ceaiuri, sucuri naturale – exlus alcool si bauturi acidulate sau cu un continut ridicat de chimicale si coloranti). Apa plata, cu o felie de lamaie sau ceaiul de menta neindulcit sunt doua variante foarte bune.


Odihneste-te


In clipele in care te simti rau, ar fi bine sa te intinzi in pat si sa stai linistit. Daca reusesti sa dormi pentru cel putin o ora este cu atat mai bine. Repausul fizic te va ajuta sa te pui mai repede pe picioare, asa ca lasa orice ai de facut si ia o pauza de stat in pat.


Consuma citrice


Sucul de lamaie este unul dintre cele mai bune remedii atunci cand intampini senzatia de greata. Stoarce o lamaie si amesteca sucul rezultat cu un pahar de apa. Consuma limonada in care eventual ai adaugat o frunza de menta proaspata. In numai cateva clipe te vei simti mai bine.


Mananca muraturi


Muraturile si in general alimentele acre sunt recomandat atunci cand ai stari de voma. Scoate din camara un borcan cu muraturi si manance cel putin jumatate de castravete sau gogonea, mai ales daca iti este foame, iar optiunile sunt destul de limitate. Rezultatele se vor simti destul de repede.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare