Boli

#circulatie sangvina #ginkgo biloba #picioare reci #ardei iute #usturoi

Cum sa imbunatatesti circulatia sangelui

Daca ai mainile si picioarele reci aproape tot timpul sau daca simti ca acestea iti amortesc, este foarte posibil sa te confrunti cu o proasta circulatia a sangelui. Aceasta problema devine tot mai agresiva odata cu instalarea sezonului rece, motiv pentru care ar trebui sa incepi de pe acum sa iei masuri de prevenire.


Iata cateva solutii pentru stimularea circulatiei sanguine.


Ginkgo Biloba


Ginkgo Biloba contine un complex de substante cu efecte recunoscute pentru imbunatatirea circulatiei si pentru dilatarea vaselor sanguine. Ginkgo Biloba actioneaza benefic la toate nivelurile corpului nostru: creste fluxul sangvin inspre creier, flexibilizeaza arterele si este de ajutor impotriva tulburarilor circulatorii. In plus, acest complex reduce posibilitatea de accidente vasculare si impiedica aparitia carceilor.


Masaj


Masajul mainilor si al picioarelor poate pune in miscare circulatia sanguina daca este efectuat zilnic. Achizitioneaza o crema cu extracte de ardei iute sau amesteca putin ulei de masline cu 3 – 4 picaturi de ulei de ardei iute si aplica masajul pe zonele periferice. Ardeiul iute are rolul de a incalzi pielea si de a stimula circulatia sangelui .


Sport


Daca nu esti o persoana foarte activa, ar trebui totusi sa incepi sa faci miscare. Circulatia sanguina deficitara poate fi cauzata si de lipsa sportului, motiv pentru care este recomandat sa incepi sa ai o viata cat de cat activa din acest punct de vedere. Daca nu esti genul care sa mearga la sala, poti incerca totusi sa alegi scarile in defavoarea liftului, sa dansezi in fiecare zi, acasa, in fata televizorului. Ai nevoie doar de putina vointa.



Ardei iute si usturoi


Consuma cat mai des condimente iuti cum ar fi ardeiul, ceapa sau usturoiul. De exemplu, usturoiul, consumat ca atare sau sub forma de mujdei  are in compozitia sa hidrogen sulfurat care imbunatateste circulatia sangelui. In plus, acesta indeparteaza colesterolul din sange. Incearca sa consumi de cate ori ai ocazia aceste condimente, iar in scurt timp vei vedea rezultatele.


Dusuri scotiene


Dusurile in care alternezi apa calda cu cea rece stimuleaza foarte mult circulatia sangelui. Cand intri sub dus, da drumul  aproximativ un minut la apa calda si apoi, timp de 30 de secunde, porneste apa rece. Acest tratament intensifica circulatia sanguina si iti stimuleaza intregul organism. Atunci cand este frig afara, asigura-te ca inchei dusul cu apa calda pentru a evita sa iesi din baie tremurand de frig.

Sfat! Poarta sosete sosete atunci cand este frig, mai ales daca stii ca ai probleme cu circulatia periferica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare