Boli

#combatere carenta fier #carenta fier #carenta #fier

Cum poti combate eficient carenta de fier

Lipsa fierului din organism este o problema intalnita din ce in ce mai des in randul adultilor, dar si al copiilor. Simptomele unei lipse de fier se manifesta prin oboseala, slabiciune, dureri de cap, ameteli, toate acestea fiind diagnosticate sub numele de anemie. De aceea, riscurile unei carente ale acestui mineral nu sunt deloc de neglijat: anemia netratata poate conduce la deficiente de crestere si dezvoltare fizica, neuro-psihica si intelectuala la copii (care pot afecta performantele scolare ale copiilor), scaderea capacitatii de concentrare, vulnerabilitatea organismului la infectii respiratorii si digestive.

 

Cel mai important rol al fierului este asigurarea transportul oxigenului, prin intermediul sangelui. Pe langa acesta, fierul intervine si in procesul de producere a energiei in organism, fiind implicat in functii vitale.

Anemia poate fi combatuta prin administrarea de suplimente pe baza de fier, unde foarte important de urmarit sunt urmatorii parametri:

  • Biodisponibilitatea – nu orice forma de fier se absoarbe repede si complet. Fierul bisglicinat este cea mai absorbabila forma de fier, intr-o proportie de 99%
  • Reactiile adverse – nu orice forma de fier este acceptata de catre organism. in urma studiilor clinice efectuate, cele mai putine efecte adverse au fost inregistrate de fierul bisglicinat

Gama Happy ferro vine in sprijinul parintilor si al copiilor (capsule si sirop) cu doua suplimente destinate nevoilor fiecarui tip de organism. Happy ferro este un supliment alimentar ce asigura intr-o singura doza pe zi administrarea concomitenta de fier bisglicinat, acid folic (vitamina B9) si vitamina B12. Cele doua vitamine participa la sinteza hemoglobinei si intensifica efectele fierului.

Happy ferro este cea mai bogata formula de fier, cu absorbabilitate maxima si risc minim de producere a reactiilor adverse (constipatie, greata, dureri abdominale, diaree, voma)!

Pret recomandat/ flacon 100 ml sirop = 32.70 lei

Pret recomandat/ cutie 21 capsule = 19.62 lei

Afla mai multe detalii pe www.fitermanpharma.ro sau facebook.com/LaboratoareleFiterman.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare