Boli

#romani ambulanta #SABI #entorse #ambulanta bucuresti #vremea # fracturi

Cum ne afecteaza schimbarile bruste ale vremii: mii de romani au chemat ambulanta in doar 24 de ore!

Temperaturile care au scazut in ultimele doua zile cu peste 20 de grade ne dau organismul peste cap! In doar 24 de ore, peste 1.400 de romani au avut nevoie de ajutor, dintre aceste solicitari, peste jumatate au fost de cod rosu si galben, iar 33 de persoane au suferit fracturi sau luxatii, dupa cum a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu.

“De ieri de dimineata (duminica -n.r), pana azi de dimineata (luni-n.r), 1416 persoane au avut nevoie de ambulanta Bucuresti-Ilfov. Dintre acestea, 798 au fost cazuri de urgenta de cod rosu si cod galben. Din totalul cazurilor, 104 persoane se aflau in loc public cand au avut nevoie de ambulanta, 33 de persoane au suferit accidentari minore prin cadere, fracturi, luxatii, entorse, iar 29 de persoane au fost transportate la adaposturile special amenajate, fiind oameni fara adapost", a explicat Alis Grasu pentru Mediafax.

Cei mai afectati de schimbarile bruste de temperatura sunt sugarii, copiii mici, persoanele de varsta a treia si persoanele cu afectiuni cronice preexistente

“Cand variatiile de temperatura sunt mari de la zi la noapte sau de o zi la alta, trecand de la 10 grade la -5 grade, de exemplu, mecanicanismele fiziologice de termoreglare fac fata cu greu acestor agresiuni termice si organismul are de suferit (...). In aceasta perioada ne simtim mai iritati, mai obositi, ne imbolnavim mai usor si afectiunile banale se agraveaza. Se produce o slabire a sistemului imunitar. Persoanele cu afectiuni cronice cardio-vasculare, respiratorii sunt cele mai afectate in aceste zile cu temperaturi variabile in care se trece de la o temperatura foarte ridicata la una foarte scazuta intr-un interval scurt de timp”, a adaugat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Igiena si odihna nu trebuie neglijate!

“Pentru a putea face fata acestei agresiuni va trebui sa avem un regim cat se poate de echilibrat, bogat in fructe, legume proaspete, o hidratare corespunzatoare a organismului. Vom mai consuma , in aceasta perioada, peste, carne saraca in grasimi. Trebuie sa fim atenti la igiena personala, ingiena locuintei trebuie sa fie foarte buna astfel incat sa impiedicam transmiterea de virusi si bacterii, mai ales ca virozele sezoniere si gripa ne creeaza mari probleme. Este foarte important sa ne odihnim, un somn de 7-8 ore ajuta organismul sa se refaca dupa toate agresiunile la care a fost supus peste zi", a subliniat managerul SAB-IF.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare