Boli

#velvet dental #clinica stomatologica

Clinica Stomatologica Velvet Dental, in Topul European

Clinica stomatologica Velvet Dental se mentine in topul celor mai performante clinici stomatologice europene, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de servicii stomatologice din Romania.

Activi din 2003 pe piata stomatologica, Velvet Dental a reusit sa integreze toate specializarile importante din stomatologie, realizand astfel un sistem eficient de tratament pentru toti pacientii sai. Ne raportam la servicii de estetica dentara, protetica,implantologie, ortodontie, endodontie, parodontologie si pedodontie-stomatologie pediatrica. De asemenea clinica noastra dispune de radiologie computerizata RVG (de 99% mai putin iradianta decat cea clasica) si de unul dintre cele mai performante Laboratoare de Tehnica Dentara din tara ce detine tehnologia CAD CAM ZENO TEC, masina-robot pentru frezarea computerizata a coroanelor dentare.

ESTETICA DENTARA

Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate.

Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara. Tehnologia stomatologica moderna si specializarea medicilor stomatologi ai clinicii Velvet Dental fac in asa fel incat aceste tehnici sa fie din ce in ce mai solicitate.

Albirea dentara este un procedeu prin care se modifica cu cateva nuante culoarea naturala a dintelui. In urma cercetarilor efectuate s-a constatat ca metodele de albire sunt sigure si eficiente, fara riscul unor reactii adverse. In clinica stomatologica Velvet dental dispuneti de mai multe tratamente de albire. Cea mai eficienta la ora actuala este metoda de albire cu laser Zoom sau albire cu plasma, fiind unul dintre cele mai utilizate sisteme de albire din clinicile din occident. Procedeul consta in trei sedinte de 15-20 minute care se pot realiza in aceeasi zi, metoda fiind cea mai rapida. Un alt sistem de albire eficient este cel ce utilizeaza geluri de albire Opalescence. Cel care se utilizeaza numai in cabinet, are o concentratie crescuta 35%, are actiune rapida, 90 minute si se face sub supravegherea medicului. Exista si varianta de gel pentru acasa care are o concentratie mica de 15%, si care se aplica in timpul noptii sau cateva ore pe zi, cu ajutorul unor gutiere, timp de mai multe zile, in functie de rezultatul dorit. De asemenea dispunem si de albirea endodontica care se realizeaza numai in clinica, pe dinti devitali (dinti fara nervi).

Fatetele ceramice sunt recomandate pentru modificarea culorii și formei dintilor sau pentru alinierea acestora, daca vorbim de usoare malpozitii. De asemenea, sunt utilizate pentru inchiderea spatiilor interdentare („strungareata”), sau pentru alungirea dinților.

Incrustatiile ceramice pe langa faptul ca acestea nu-si modifica nuanta gratie ceramicii, care este un material compact ce nu permite infiltratii din mediul bucal, avantajul major consta in sigilarea spatiului dintre incrustatie si peretii dentari prin cimentare. Daca o plomba din material compozit are o durata de viata intre 1- 3 ani, cu ajutorul incrustatiei ceramice un dinte poate fi pastrat vital 5 – 7 ani sau chiar mai mult.

Obturatiile din compozit fotopolimerizabil sunt folosite in momentul in care apar cariile. Datorita gamei foarte variate de tonuri, ''plombele'' facute de specialistii nostri refac cat mai bine din punct de vedere estetic si structural dintii afectati. Plombele din rasini compozite sunt rezistente, durabile si create pentru un zambet cat mai natural.

PROTETICA

O coroana este o reconstructie care acopera un dinte pentru a-i reda acestuia forma si dimensiunea normala, consolidand si imbunatatind aspectul dintelui. Coroanele sunt necesare atunci cand dintele este distrus intr-o mare masura si plombele nu pot rezolva aceasta problema. Daca un dinte este spart, o coroana mentine dintele intreg astupand sparturile astfel incat degradarea sa nu se accentueze.

Coroana ceramica total fizionomica pe suport Remanium (Crom-Nichel) - Coroana prezinta un schelet metalic, ce este acoperit total sau partial de materialul ceramic.Printre multiplele calitati, acestea au un aspect estetic excelent, rezistenta mecanica oferita de suportul metalic dar si stabilitate coloristica, aspect important pentru pacienti.

Coroana ceramica pe suport de zirconiu – realizata prin frezare CAD-CAM

Clinica stomatologica Velvet Dental prelucreaza coroanele din oxid de zirconiu prin propria tehnologie CAD CAM Zeno Tec. Datorita absentei suportului metalic, lumina este reflectata de o coroana ceramica din oxid de zirconiu la fel ca la un dinte natural. Astfel, zirconiul are cel mai bun efect din punct de vedere estetic, ceea ce este foarte important daca noile coroane ceramice din zirconiu sunt localizate la nivelul dintilor frontali si mai ales daca ele se vor invecina cu dintii naturali.Coroanele din ceramica pe suport de oxid de zirconiu sunt mai usoare decat cele pe suport metalic, deci acomodarea cu noile lucrari protetice se realizeaza mult mai repede. Acest lucru este foarte important in special in cazul puntilor dentare cu multe elemente.

Coroana integral ceramica E-MAX

Ceramica integrala mai este denumita si ceramica presata, datorita procedeului tehnologic de realizare. Coroanele din ceramica presata sunt realizate fara suport metalic iar datorita acestui lucru transuciditatea lor este asemenatoare cu cea a dintilor naturali. De asemenea riscul alergiilor provocate de metale sunt nule. Rezistenta unei coroane ceramice E-Max este foarte mare.

IMPLANTOLOGIA

Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparand-o ca agresivitate, cu o extractie. Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

Implanturile dentare ofera un suport pentru dintii artificiali, eliminand orice neplaceri legate de acestia. In plus, implanturile imbunatatesc masticatia si vorbirea. Implanturile va ofera o forta de masticatie mai mare, conservarea dintilor naturali ramasi, confort sporit si imbunatatirea respectului de sine. Implanturile pot elimina protezele dentare totale sau partiale, asigura rezistenta dintilor, reduc pierderea osoasa, elimina adezivii si favorizeaza sanatatea gingiei si a dintilor adiacenti.

Clinica stomatologica Velvet Dental utilizeaza cele mai bune tipuri de implanturi dentare:

ALPHA BIO, MEGAGEN, STRAUMAN SI BREDENT sunt brandurile cu care noi lucram si pentru care rata de reusita a specialistilor nostri este de 99%.

Orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate apela la implant dentar. Principalele limite sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau a unor vase si nervi, gena deficitara sau din cauze legate de starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de boli ca diabetul, anumite afectiuni ale sangelui, ale tesutului osos etc). De aceea, inaintea de plasarea implanturilor se va face un set de radiografii dentare speciale si analize de sange.

Implanturile dentare sunt o investitie in sanatatea dumneavoastra orala si generala.

ORTODONTIE

Ortodontia reprezinta specialitatea medicinei dentare care vizeaza obtinerea unei ocluzii (muscaturi) ideale asfel incat sanatatea tesuturilor aparatului dento-maxilar sa ramana sanatoase. Fara un tratament ortodontic atunci cand este indicat, riscurile aferente sunt reprezentate de procese carioase greu de tratat sau boala parodontala, o afectiune cu implicatii grave.

Ortodontia nu are limita de varsta foarte mare. Putem trata copii de la varste de 5 ani, dar si adulti de 40 ani. Cu cat mai devreme tratam problema cu atat avem la dispozitie mai multe optiuni. In concluzie, este mult mai sanatos sa tratam malpozitiile dentare sau dintii nealiniati ortodontic decat non-ortodontic. Ortodontic (prin ortodontie)corectam anomalia dentara, pastram sanatatea structurilor dentare si asiguram stabilitatea in timp a tratamentului, in timp ce non-ortodontic doar o mascam.

Exista numeroase tipuri de tratament ortodontic pentru care puteti opta la clinica noastra - de la aparatul mobil potrivit pacientilor cu dinti de lapte pana la diferite tipuri de aparate fixe.

O inovatie in tratamentul ortodontic este aparatul dentar Incognito (invizibil). Sistemul incognito reprezinta un tratament ortodontic , pe parcursul caruia bracketii sunt fixati pe interiorul dintilor , acestia fiind realizati individual, pe fiecare dinte in parte, printr-o tehnologie de ultima generatie (Cad-Cam – computer assisted/ computer assisted manufacturing). Datorita acestei tehnici, fiecare arc este precis indoit si fixat pe dinte, in functie de necesitati si de obiectivele tratamentului, pentru obtinerea unor rezultate optime.

Un alt tip de tratament si cel mai utilizat este cel cu bracketi (metalici, ceramici sau metalo-ceramici) ce sunt amplasati pe fata vestibulara a dintilor .

Social Six este un alt tip de tratament ortodontic ce presupune folosirea a 6 bracketi linguali asezati doar in zona frontala , durata scurta a tratamenului ortodontic – de 3-6 luni, adresandu-se pacientilor cu anomalii dentare usoare sau moderate, de inghesuire sau spatiere.

Un alt tratament de ultima ora in ortodontie este tratamentul ortodontic fara bracketuri, fara metal si sarme. Acesta este realizat prin noua metoda “Invisalign”. Acesta este un tratament de indreptare a dintilor care se realizeaza cu ajutorul unor “gutiere transaparente“ speciale (numite aligners). Acestea sunt foarte comfortabile,se poate scoate pentru a minca sau a asigura o igiena dentara corespunzatoare. Invisalign (gutiere ortodontice transparente) este o solutie care se adreseaza anomaliilor cu grad mic de dificultate si corecteaza pozitia anormala a dintilor.

ENDODONTIA

Anual, milioane de dinti au nevoie de tratament de canal. Daca nu ati trecut prin experienta unui astfel de tratament, probabil aveti multe intrebari referitoare la justificarea lui, rezultatele obtinute si eficienta lui in mentinerea unui dinte in cavitatea bucala.Menirea unui tratament de canal este pastrarea dintelui afectat in cavitatea bucala. Se stie ca pierderea unui dinte este o trauma care in timp, fara sa simtim sau sa ne dam seama, afecteaza si ceilalti dinti cu repercursiuni asupra sanatatii corpului (afecteaza eficienta masticarii alimentelor si eficienta sistemului digestiv). Desigur, un dinte lipsa se poate inlocui printr-un implant, dar “cel mai bun implant este propria radacina” .In ce consta tratamentul de canal si care sunt etapele:De regula, tratamentul se finalizeaza in aceeasi sedinta (care poate dura aproximativ 2 ore). Sunt insa situatii in care finalizarea se face dupa 2-3 sedinte, functie de complexitatea cazului.

In clinica stomatologica Velvet Dental tratamentele endodontice se fac numai cu ajutorul microscopului Zeiss . In ultimii ani,aparitia microscopului operator a revolutionat domeniul endodontiei si de multe ori a trasformat imposibilul in posibil.

De ce este atat de importanta utilizarea acestuia? Deoarece fara ajutorul lui tratamentul endodontic nu poate fi complet si corect realizat. Doar el ne permite vizualizarea directa sau indirecta in interiorul canalelor radiculare si implicit realizarea diferitelor proceduri la acest nivel, precum indepartarea fragmentelor de instrumente rupte , identificarea si obturarea perforatiilor sau simpla identificare si accesare a unor canale suplimentare care altfel ar fi ramas neobservate. De asemenea, el este de un mare ajutor in retratamentele endodontice unde canalele nu mai sunt permeabile fiind obturate cu diverse materiale stomatologice sau chiar tesut dentar si astfel sa mai ofere o sansa unor dinti care in alte conditii ar fi parut irecuperabili si ar fi fost extrasi.

PARODONTOLOGIA

Boala parodontala reprezinta o boala infectioasa care netratata duce la pierderea progresiva a dintilor,este o boala silentioasa. Simptomele bolii parodontale sunt urmatoarele: gingii marite de volum,inflamate,de culoare rosu-violaceu,sangerare spontana sau in timpul periajului,mobilitate dentara,dintii par mai lungi decat altii,miros neplacut al cavitatii bucale,puroi intre gingie si dinte,pierderea dintilor sau marirea spatilor intre dinti.

Boala parodontala poate fi tratata cu succes printr-un tratament corect si complet cuprinzand mai multe etape ce au ca scop final dislocarea biofilmului placii subgingivale,reducerea pungilor parodontale,restaurarea structurii si functiei gingiei,a osului alveolar,cementului radicular si a ligamentului parodontal.

Previne sau diagnosticheaza boala parodontala printr-un control stomatologic general o data la 6 luni completat de o examinare parodontala a fiecarui dinte in parte ,masurandu-se adancimea spatiilor (pungi parodontale) dintre dinte si gingie plus sangerarea la acest nivel.Detectarea sangerarii si a pungilor parodontale de 4 mm este o cale prin care se poate identifica prezenta unei gingivite sau a boli parodontale.

PEDODONTIA

Prioritatea noastra, a celor de la clinica stomatologica Velvet Dental este sa ne manifestam grija fata de dentitia copiilor tai, concentrandu-ne pe preventie, pe tratamente de calitate si pe o motivare pozitiva.

Vrem sa cream o atmosfera placuta, confortabila in care copiii sa agreeze obiceiurile legate de igiena dentara inca de la inceput.

Consideram ca prima vizita a copilului la cabinet trebuie sa fie distractiva, educativa si mai ales, sa creeze o impresie pozitiva.
Te invatam pe tine si pe copilul tau cum sa va ingrijiti cat mai bine dantura. Iti vom furniza informatii precum ce anume cauzeaza cariile, ce poti face pentru a le preveni.

LABORATOR PROPRIU

Dotarile de ultima generatie, spatiul generos, experienta indelungata si tehnicienii dentari bine pregatiti sunt fara indoiala cateva componente esentiale care stau la baza performantelor si calitatii oferite de Velvet Laborator pacientilor.

Tehnicienii dentari din Velvet Laborator acopera toate subramurile pe care le presupune activitatea de tehnica dentara: turnarea modelelor, a metalului, aplicarea ceramicii, realizarea protezelor dentare si alte servicii specifice.

Distinctia pe piata tehnicii dentare din Romania vis-a-vis de calitate o face fara indoiala omul si tehnologia.

Velvet Laborator sustine performanta prin tehnologia CAD - CAM - robotul tehnicii dentare moderne, care inlocuieste cu mare succes cateva faze umane, de lucru, in realizarea danturii ceramice pe suport de zirconiu, materialul viitorului.

Tehnologia CAD/CAM ofera tehnicianului modern posibilitatea de a modela si freza dantura cu ajutorul computerului pornind de la modelul obtinut in urma amprentarii dintilor. CAD/CAM - ul este o intreaga linie tehnologica compusa din scaner 3D, 3 computere, masina de frezat, aspirator propriu si sinterizator, intreaga tehnologie este pusa in miscare prin numai cateva click-uri, iar capacitatea de lucru a masinii poate fi aproape non-stop, programarea putand firealizata si de la distanta, cu ajutorul internetului. Rezultatele sunt exceptionale, CAD/CAM - ul inlaturand cateva etape tehnice de pregatire a modelului, care in mod normal ar fi durat peste o saptamana. In cazul frezarii computerizate timpul este de numai 2 - 4 zile, cu precizia tehnica exacta a unui computer.

Topul celor mai solicitate lucrari dentare in Velvet Laborator sunt:

  • Coroane dentare din ceramica pe suport de zirconiu
  • Coroane dentare total ceramice EMAX
  • Coroane dentare din ceramica pe suport remanium (Cr-Ni)
  • Inlay – Onlay (Plombele turnate)
  • Fatete dentare ceramice
  • RCR-uri (reconstituire corono-radiculara)
  • Gutiere pentru albire dentara si gutiere pentru bruxism
  • Proteze dentare speciale

RADIOLOGIE PROPRIE

Pentru a-ti rezolva cat mai rapid si corect problemele, inainte de a incepe tratamentul dentar trebuie sa faci radiografii. Astfel, se vor identifica cat mai corect si amanuntit problemele care trebuie tratate.

Aparatura radiologica stomatologica prezinta sisteme speciale de prevenire a efectelor nocive ale radiatiilor ionizante (Röntgen) asupra organismului. Doza de radiatii receptata se mentine in limitele unor valori scazute.
In timpul radiografiei dentare la clinica stomatologica Velvet Dental te protejam cu un sort special de plumb.

Acesta este pus peste umeri si te protejeaza de la gat pana la mijloc.

Velvet Dental vine in ajutorul pacientilor, oferind tehnologia digitala ale carei principale beneficii sunt:

  • reducerea si calibrarea dozei de radiatii emise;
  • timp de expunere mai scurt;
  • prelucrarea si arhivarea imaginii obtinute;
  • obtinerea de informatii in timp real;

Avantajele utilizarii unui aparat de radiologie digitala sunt certificate de cercetarile în domeniu care atesta o reducere a radiatiei de pana la 80% în momentul expunerii senzorului, comparativ cu filmele clasice, acest fapt datorandu-se proprietatilor senzorului, care il fac mult mai sensibil la fotonii Radiatiilor X.

Posibilitatea prelucrarii imaginii pe calculator este unul dintre cele mai mari avantaje pe care imagistica digitala le are asupra filmului conventional. Producatorii includ in software-ul programelor o gama diversificata de metode de procesare, printre care: modificarea contrastului, inversarea tonurilor de gri, magnificarea, colorarea artificiala, realizarea de masuratori etc. Majoritatea senzorilor digitali existenti in prezent pe piata au o rezolutie a imaginii net superioara filmului conventional. Aceasta inseamna ca pe radiografiile digitale, medicul poate identifica informatii care nu ar fi fost vizibile pe un film conventional.

Va asteptam intr-o atmosfera destinsa, prietenoasa, de catre o echipa de medici specialisti, bine pregatiti, a caror experienta se imbina cu buna dispozitie si profesionalismul personalului.

Scopul nostru este de a oferi tuturor pacientilor un tratament individual, la cele mai inalte standarde iar in acest sens ne ajuta aparatura performanta si preturile avantajoase.

Fii pacientul nostru, pentru ca noi cream zambete pentru toata viata!

Str. Herastrau nr. 1

Telefon: 0728.326.438; 021.317.39.97

E-mail: office@velvetdental.ro

Site: www.velvetdental.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare