Boli

# afectiuni osteoarticulare # kinetoterapie bucuresti #kinetoterapie #bucuresti

Clinica Kinetoterapie Bucuresti: un centru medical inovator pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare!

In plina pandemie, la inceputul anului 2021, a fost infiintat in Bucuresti Centrul Medical AtleticoKinetic, una din cele mai performante clinici de recuperare medicala din tara noastra. Centrul Medical AtleticoKinetic - Clinica Kinetoterapie Bucuresti trateaza cu promptitudine si eficienta o gama deosebit de variata de afectiuni osteoarticulare si musculoscheletale!

Deoarece dispun de o aparatura inovatoare, de ultima generatie, medicii specialisti si terapeutii profesionisti de la Centrul Medical AtleticoKinetic ofera pacientilor tratamente moderne, care asigura rezultate rapide, deosebit de eficiente pe termen mediu si lung.

Procedurile cu cel mai inalt randament, efectuate in aceasta clinica de kinetoterapie din Bucuresti pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare si musculoscheletale, sunt:

  • sedintele de kinetoterapie;
  • sedintele de kinesiotaping;
  • sedintele de crioterapie;
  • terapia Tecar;
  • sedintele de fizioterapie: ultrasunet, laser, parafina, electroterapie (ionogalvanizare), drenaj, masajul cu ventuze, etc.;
  • masajul terapeutic;
  • terapia IASTM;
  • drenajul limfatic;
  • elongatia vertebrala;
  • infiltratii intra-articulare cu substante vascoelastice, antiinflamatoare sau cu colagen;
  • si multe altele.

Misiunea Centrului Medical AtleticoKinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti este aceea de a asigura oamenilor cu promptitudine servicii medicale de recuperare de inalta calitate. Chiar si in plina pandemie, afectiunile osteoarticulare continua sa se agreveze si sa produca neplaceri profunde persoanelor care se confrunta cu aceste probleme medicale. In vreme ce spitalele si clinicile sunt sufocate cu cazurile de covid, pericolul infectarii este la orice pas, iar prioritare sunt doar imbolnavirile cronice sau care nu mai sufera nicio amanare, Centrul Medical AtleticoKinetic a implementat proceduri si masuri de igienizare si preventie astfel incat tratamentele de recuperare sa fie efectuate in deplina siguranta pentru pacienti. Asadar, persoanele care au suferit accidente, se confrunta cu diverse handicapuri sau afectiuni osteoarticulare si/sau musculoscheletale nu mai trebuie sa astepte pentru ca pandemia sa fie exterminata pentru a-si relua tratamentele atat de necesare, ci se pot programa rapid la Centrul Medical AtleticoKinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti pentru efectuarea imediata a procedurilor de recuperare. 

Exista afectiuni osteoarticulare care se instaleaza odata cu varsta, insa sunt si afectiuni ale articulatiilor care afecteaza oamenii indiferent de anii pe care ii au, inclusiv copiii. Unele boli sunt congenitale, adica din nastere, altele debuteaza pe parcursul vietii.

Cele mai problematice, mai dureroase, mai neplacute si mai frecvente afectiuni osteoarticulare sunt artrozele, artritele si reumatismul. Cu cat sunt mai avansate, cu atat simptomele sunt mai puternice si mai greu de tolerat.

Afectiunile osteoarticulare au urmatoarele caracteristici inconfundabile:

  • dureri profunde in articulatii;
  • articulatiile sunt inflamate;
  • articulatiile sunt rigide;
  • articulatiile sunt calde la atingere;
  • rezistenta la efort este diminuata drastic;
  • anumite miscari sau activitati devin imposibile.

Netratate periodic sau corespunzator, aceste afectiuni conduc la infirmitate, devenind imperios necesare interventiile chirurgicale pentru inlocuirea partiala sau totala a articulatiei respective.

Afectiunile osteoarticulare nu pot fi vindecate complet, ele pot fi stagnate, iar simptomele pot fi ameliorate partial sau complet. Pentru a preveni degradarea completa a articulatiilor, medicii specialisti recomanda diverse tratamente medicamentoase si/sau de recuperare periodice. Astfel, cele mai nefericite si cumplite afectiuni osteoarticulare pot fi tinute sub control, iar pacientul isi poate desfasura viata si activitatile zilnice fara suferinte sau neplaceri, daca urmeaza lunar, trimestrial sau la fiecare 6 luni schema de tratament corespunzatoare.

Pentru tratarea afectiunilor osteoarticulare degenerative aflate in stadiu incipient sau moderat, care produc deteriorarea cartilajului articular, in 2021 medicii specialisti recomanda infiltratiile intra-articulare cu substante vascoelastice.

Efectuate la fiecare 6 luni, infiltratiile intra-articulare asigura pacientilor urmatoarele beneficii:

  • proprietatile vascoelastice ale lichidului sinovial din articulatie sunt restablite;
  • productia de lichid sinovial endogen din articulatie este stimulata eficient;
  • vascosuplimentarea lubrefiaza articulatia redandu-i elasticitatea si mobilitatea;
  • durerea si inflamatia sunt eliminate;
  • procesul degenerativ de degradare a cartilajului articular este stagnat sau incetinit semnificativ;
  • functia articulara este recuperata partial sau chiar total, in functie de gravitatea problemei medicale.

Deoarece infiltratiile cu substante vascoelastice, colagen sau antiinflamatoare sunt proceduri minim-invazive care nu interfereaza cu alte tipuri de tratament, care nu necesita recuperare si care nu determina efecte secundare pe termen mediu sau lung, acestea pot fi repetate la fiecare 6 luni. Efectele benefice ale infiltratiilor intra-articulare pot fi resimtite mai multe luni, chiar si un an de zile sau mai mult in cazul afectiunilor osteoarticulare moderate.

Cu toate acestea, chiar daca fac parte din categoria procedurilor minim-invazive de recuperare, infiltratiile intra-articulare trebuie efectuate intotdeauna la recomandarea unui medic specialist, de un profesionist avizat, intr-o clinica medicala de inalta performanta, care utilizeaza cele mai sigure si mai eficiente substante vascoelastice. Infiltratiile intra-articulare sunt proceduri medicale si trebuie tratate ca atare.

Centrul Medical AtleticoKinetic - Clinica Kinetoterapie Bucuresti demonstraza ca afectiunile osteoarticulare si musculoscheletale pot fi ameliorate si tratate corect, astfel incat oamenii sa-si recastige normalitatea unei vieti traite decent!

In secolul XXI medicina si tehnologia inovatoare se completeaza atat de bine incat afectiunile osteoarticulare nu mai sunt si nu trebuie sa mai fie o suferinta sau o infirmitate!

Sursa foto: atleticokinetic.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare