Boli

#sanatate #afectiuni #simptome boli # combinatii medicamente #interactiuni medicamente

Cele mai periculoase interactiuni intre medicamente

Cateva milioane de persoane din intreaga lume sunt supusi riscului de moarte prematura cauzata de combinatiile si interactiunile intre anumite medicamente. Afla daca medicamentele pe care le iei iti pun viata in pericol.

Combinatiile gresite intre medicamentele prescrise sau nu pot fi uneori mortale. Exista peste 100 de mii de medicamente care se vand fara prescriptie, ceea ce mareste riscul de accidente si combinatii periculoase.

Iata mai jos care sunt cele mai periculoase interactiuni intre medicamente:

Medicamente antidepresive

Milioane de persoane din intreaga lume urmeaza tratamente cu antidepresive. Aceste persoane sunt constiente de riscurile la care sunt supuse, stiu ca nu trebuie sa consume alcool si sa discute cu medicul despre interactiunile periculoase.

Serotonina controleaza mai mult decat starea psihica. Afecteaza si inima, respiratia si muschii. Atunci cand medicamentele analgezice interactioneaza cu antidepresivele pot aparea simptomele foarte periculoase, chiar fatale. Printre simptomele alarmante se numara delirul, agitatia, euforia, tremuraturile sau diareea.

O alta combinatie periculoasa este cea cu medicamente antihistamine. Simptomele acestei interactiuni pot fi foarte severe, ducand la oboseala extrema care poate avea consecinte fatale.

Medicamente pentru tensiunea arteriala

Numeroase persoane urmeaza tratamente cu medicamente pentru reducerea tensiunii arteriale, insa multe dintre ele nu stiu nimic despre interactiunile cu alte medicamente si riscurile pentru sanatate.

Atunci cand medicamentele pentru tensiune arteriala sunt combinate cu cele pentru rismul cardiac, nivelul de potasiu din organism scade, ceea ce duce la batai neregulate ale inimii si insuficienta respiratorie.

Aceste medicamente pot interactiona si cu anumite alimente, precum indulcitori, care pun inima in pericol.

Medicamente pentru reducerea colesterolului

Cel mai adesea, medicamentele pentru reducerea colesterolului sunt pe baza de statine. Aceste substante pot avea numeroase interactiuni, care pot duce la slabiciune msuculara severa.

Medicamentele pentru reducerea colesterolului pot interactiona si cu medicamentele pentru infectii fungice, ceea ce are un impact negativ asupra ficatului si rinichilor. De asemenea, aceste medicametne interactioneaza si cu vitaminele din complexul B si cu sucul de grapefruit.

Cum sa previi interactiunile periculoase intre medicamente

Inainte de a incepe un tratament medicamentos, este foarte important sa discuti cu medicul despre efectele secundare si interactiunile periculoase. Nu uita ca medicamentele pot interactiona si cu alimentele si bauturile, astfel ca este indicat sa ceri cat mai multe detalii despre medicamentele pe care urmeaza sa le iei.

Ai grija si la data de expirare a medicamentelor si la expunerea acestora la soare. De obicei, medicamentele trebuie pastrate in locuri racoroase, departe de lumina directa a soarelui. Trebuie pastrate in cutiile in care au fost cumparate pentru a evita accidentele neplacute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare