Boli

#sindromul colonului iritabil #colon iritabil #ceaiuri colon iritabil #tratament colon iritabil

Ceaiuri pentru colon iritabil

Ceaiurile pentru colon iritabil reprezinta cateva remedii naturale eficiente pentru tratarea simptomelor neplacute ale acestui sindrom. Cele mai potrivite sunt ceaiurile de menta, musetel si fenicul, care trebuie consumate zilnic.
 

Ce este sindromul de colon iritabil


Sindromul de colon iritabil este o afectiune comuna care afecteaza intestinul gros sau colonul. De cele mai multe ori se manifesta prin crampe, dureri abdmoninale, balonare, gaze, diaree sau constipatie. Aceasta afectiune nu cauzeaza insa inflamatii si nici nu creste riscul de cancer colorectal.

De cele mai multe ori, acest sindrom se vindeca prin dieta corecta, un stil de viata sanatos si evitarea stresului.
 

Cum se trateaza sindromul de colon iritabil


Cel mai adesea, sindromul de colon iritabil se trateaza cu medicamente si suplimente alimentare . Pentru aceasta afectiune, medicii vor prescrie antibiotice, suplimente cu fibre sau medicamente antidiareice.

Un rol esential il joaca insa si alimentatia. Anumite alimente, precum ciocolata, late sau alcool, cauzeaza constipatie sau diaree si este astfel indicat sa le eviti. Si bauturile carbogazoase, anumite fructe si legume duc la balonare si disconfort. De asemenea, consumul de lactate, cofeina, guma de mestecat sau bomboane poate irita colonul.
 

Ceaiuri pentru tratarea colonului iritabil


Consumul de ceaiuri calde este un remediu excelent pentru colonul iritabil. Ai grija insa ca doar anumite ceaiuri si plante sunt potrivite pentru tratarea colonului iritabil. Este indicat sa consulti medicul inainte de a incepe un tratament cu ceaiuri.
 

Iata ce poti consuma pentru a ameliora simptomele colonului iritabil:


Ceai de menta


Ingredientele active din menta, mentolul si salicilatul de metil ajuta la reducerea spasmelor si calmeaza tractul gstrointestinal. Menta actioneaza ca un analgezic, reducand durerile asociate cu crampele intestinale.

Pentru a scapa de simptomele colonului iritabil, este indicat sa consumi ceaiuri din planta uscata. Ai grija insa si la efectele secundare. Anumite persoane se pot confrunta cu arsuri si reflux. In acest caz, este indicat sa renunti la ceaiul de menta.

Ceaiul de menta se prepara dintr-o lingurita de planta uscata, care se lasa la infuzat 10 minute in apa fierbinte.
 

Ceai de musetel


Ceaiul de musetel reduce inflamatiile, are efecte antibacteriene si antispasmodice si reduce anxietatea. Este util si pentru ameliorarea durerilor provocate de sindromul colonului iritabil . De altfel, musetelul este folosit de secole pentru a trata afectiunile digestive.

Pentru o cana de ceai de musetel, fierbe in apa 2 - 3 lingurite de planta uscata, timp de 10 - 15 minute. Consuma 3 - 4 cani de ceai de musetel zilnic, intre mese, pentru a ameliora simptomele colonului iritabil.
 

Ceai de fenicul


Fenicului contine uleiuri volatile care reduc spasmele si crampele tractului gastrointestinal. De asemenea, reduc si gazele intestinale si balonarea. Aceasta planta are si proprietati antiinflamatorii si relaxeaza intestinele.

Pentru o cana de ceai, amesteca 2 lingurite de fenicul uscat cu apa fierbinte. Lasa la infuzat timp de 10 - 15 minute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare