Boli

#beneficii ceai busuioc #ceai de busuioc #terapii alternative #medicina naturista #ceai #busuioc

Ceaiul de busuioc, medicamentul surpriza din camara ta. Iata ce beneficii incredibile are!

Busuiocul este una dintre ierburile aromatice care nu lipsesc din aproape nicio bucatarie. Foarte putina lume insa se gandeste sa ii consume frunzele sub forma de ceai, in ciuda beneficiilor incredibile pe care le are in organism atunci cand este consumat in cure periodice.

Protejeaza inima de boli

Ceaiul concentrat de busuioc ajuta la scaderea colesterolului si echilibrarea tensiunii arteriale, datorita continutului bogat de magneziu. Totodata, previne cu succes bolile cardiovasculare, datorita concentratiei crescute de antioxidanti si vitamina C.

Combate simptomele virozelor respiratorii

Daca virozele respiratorii nu iti dau pace odata cu venirea sezonului rece, incearca sa lupti impotriva simptomelor cu ceai de busuioc cu miere si ghimbir. Combinatia este de mare ajutor in ameliorarea senzatiei de tuse, a durerilor de gat sau in scaderea febrei.

Regleaza glicemia in caz de diabet

Persoanele care sufera de diabet au un aliat de incredere in ceaiul de busuioc, intrucat are meritul de a reduce nivelul glicemiei din corp si de a mentine sub control boala cronica, datorita antioxidantilor pe care ii contine planta.

Trateaza afectiunile digestive

Ceaiul de busuioc este un prieten de nadejde al sistemului tau digestiv, fiind de mare ajutor in combaterea unora dintre cele mai frecvente afectiuni gastrointestinale. Potrivit fitoterapeutilor, substantele active din busuioc au actiune calmanta asupra aciditatii gastrice si a balonarii. In plus, este un tratament exceptional pentru ulcer, una dintre cele mai frecvente afectiuni gastrice.

Alunga durerile de cap

Este un medicament natural impotriva durerilor de cap, intrucat compusii activi din iarba aromatica au un efect sedativ sau analgezic puternic si rapid.

Beneficiile ceaiului de busuioc nu se opresc aici. Specialistii au descoperit si alte afectiuni sau probleme asupra carora poate avea un efect terapeutic sau profilactic, cele mai importante dintre ele fiind:

  • combaterea infectiilor;
  • ingrijirea dintilor;
  • micsorarea si eliminarea pietrelor la rinichi;
  • combaterea stresului si a efectelor antiimbatranire;
  • ameliorarea simptomelor de artrita;
  • imbunatatirea vederii etc.

Efecte secundare ale ceaiului de busuioc

Ceaiul de busuioc este considerat sigur pentru sanatate, insa doar pe perioade limitate de timp. Consumul pe termen lung al unei doze concentrate de ceai poate creste riscul de cancer de ficat.

Sursa foto: hmayq.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare