Boli

#cancer #cancer pancreatic #decese cancer #cancer de plamani

Cea mai necrutoare forma a cancerului in 2014

Cancerul pancreatic va provoca anul acesta cele mai multe decese, in contrast cu toate celelalte forme de cancer, pentru care rata mortalitatii se asteapta sa inregistreze valori mai mici decat in trecut, conform studiilor efectuate recent de cercetatorii italieni si elvetieni.

 

Pentru anul in curs, cercetatorii prevad ca in Europa, 41.300 de barbati si 41.000 de femei vor muri din cauza cancerului pancreatic. Aceasta inseamna 8, respectiv 5.6 decese la fiecare 100.000 de locuitori. intre anii 2000 si 2004, rata mortalitatii cancerului pancreatic era de 7.6 la 100.000 la barbati si 5 la 100.000 la femei.

Pentru a realiza acest studiu, cercetatorii au colectat informatii despre populatie si ratele de deces pentru cancer in general, dar si pentru cancerul de stomac, colorectal, pancreas, plamani, sani, prostata si leucemie, de la Organizatia Mondiala a Sanatatii si de la Eurostat.

Informatiile prelevate le-au permis cercetatorilor sa previzioneze un numar de 1.323.600 de decese (742,500 de barbati si 581,100 de femei) cauzate de cancer in Europa in anul 2014. Comparativ cu cele mai recente date disponibile (2009), cifrele arata ca, per total, rata de deces pentru cancer va scadea in 2014 cu 7% pentru barbati si cu 5% pentru femei.

Pe langa cancerul pancreatic, singurul tip de cancer ce este previzionat sa conduca la un numar mai mare de decese decat in trecut este cancerul de plamani in cazul femeilor. Cercetatorii afirma ca in 2014 va fi inregistrata o crestere cu 8% in numarul de decese cauzate de aceasta boala.

CITESTE SI:

Factori moderni care te predispun la cancer de pancreas

Sursa foto: aokemergencyroom.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare