Boli

#implanturi dentare #implant dentar #implant

Ce este important sa stii despre implanturile dentare?

Lipsa partiala sau totala a dintilor de pe arcada ne poate afecta in primul rand sanatatea si, in al doilea rand, viata sociala. Cei care au edentatii au nevoie de tratamente de restaurare dentara care sa-si dovedeasca eficienta pe termen lung. Iar cel mai bun tratament in acest caz – indiferent ca daca e vorba despre edentatie partiala sau totala – este, fara doar si poate, implantul dentar.

Datorita beneficiilor pe care acest tip de tratament le ofera, numarul celor care apeleaza la implanturi dentare creste semnificativ in fiecare an.

Implantul dentar a revolutionat stomatologia

Potrivit specialistilor, implantul dentar este cea mai buna solutie intrucat reprezinta un inlocuitor al radacinii dintelui natural din punct de vedere functional. De fapt, numeroase studii au demonstrat ca rata de succes a unui astfel de tratament stomatologic depaseste 90-95% pe plan global.

De regula, implanturile sunt fabricate din titan sau din aliaje de titan, iar suprafata lor este tratata cu diferite substante ce au rolul de a creste gradul de integrare osoasa si stabilitatea.

In comparatie cu alte tipuri de restaurare dentara (protezele sau puntile dentare), implanturile dentare ofera o serie de avantaje printre care se pot numara:

  • Se dovedeste a fi procedura cea mai eficienta in cazul edentatiei unidentare si totale;
  • Nu afecteaza dintii vecini restaurarii;
  • Poate da rezultate estetice superioare puntii clasice.

Cat costa un implant dentar

Pretul unui astfel de tratament difera in functie de materialul din care este confectionat implantul, de tipul de procedura efectuat si, bineinteles, de experienta specialistului care efectueaza procedura.

Stim bine ca nu oricine ar putea sa fixeze un implant dentar, ci este nevoie de un specialist cu certificari si cu experienta in domeniu. In plus, aceasta procedura trebuie privita ca pe o investitie si nu ca pe o cheltuiala nejustificata. Implantul dentar nu este un capriciu, ci o necesitate, asadar daca va confruntati cu problema edentatiei, cautati o clinica dentara care sa va ofere servicii de calitate premium.

De exemplu, Clinica Trident din Bucuresti este dotata cu cele mai performante echipamente si va poate oferi cele mai bune solutii stomatologice. Avand la dispozitie tehnologii digitalizate de ultima generatie si datorita experientei profesionale din domeniu, specialistii implantologi din cadrul Clinicii Trident va pot asigura o procedura facila, cu rezultate spectaculoase.

Tipuri de implanturi dentare

Fara indoiala ca una dintre marile descoperiri care a revolutionat stomatologia a fost procedura de insertie a implanturilor dentare. Cele mai intalnite tipuri de proceduri sunt:

  • Implantul dentar intraosos sau endostal

Acesta are forma unui surub si este cel mai intalnit tip de implant dentar, fiind, de asemenea, denumit si implant dentar de tip radacina.

Avand diferite lungimi si dimensiuni, se insereaza direct in osul maxilarului intr-o sedinta sau cel mult doua sedinte – in cazul unor aditii osoase ajutatoare, si este eficient intr-o serie mare de cazuri clinice.

  • Implantul dentar subperiostal

in zilele noastre, acest tip de implant dentar este recomandat doar in cazul celor care nu au osul maxilar suficient de solid incat sa permita mentinerea unui implant.

Procedura de insertie se poate realiza doar la nivelul unei portiuni inferioare a maxilarului, inserand un cadru si un cilindru metalic chiar deasupra osului.

  • Implantul dentar transosos

Acest timp de implant dentar necesita o procedura complexa. Dupa ce gingia si osul mandibular au fost penetrate total, se va plasa o placa metalica sub os pe care se vor fixa implanturile. Rolul acestei placi este de a conferi o stabilitate mai eficienta.

Din cauza caracterului extrem de invaziv, aceasta tehnica de fixare transosoasa nu prea mai este utilizata in ziua de astazi decat de catre foarte putini specialisti.

Candidatul potrivit pentru implanturi dentare

Aceasta procedura poate fi recomandata persoanelor carora le lipsesc unul sau mai multi dinti din cauza unei afectiuni sau a degradarii in timp a danturii. Insa, numai dupa o evaluare atenta a istoricului medical, stomatologul poate stabili daca aceasta procedura este, sau nu, indicata pentru dumneavoastra.

Fara indoiala ca tratamentul stomatologic cu implant dentar contribuie la imbunatatirea starii de sanatate orala, dar si a starii de spirit, deoarece creste considerabil stima de sine.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului