Boli

#boli inima #alimente inima #inima

Ce alimente sa mananci daca ai probleme cu inima

Bolile cardiovasculare cauzeaza, an de an, peste 15 milioane de morti, la nivel mondial, fiind principala cauza de deces. Aceste afectiuni pot fi insa prevenite daca ai un stil de viata sanatos, renunti la vicii, faci sport si inlcluzi in alimentatie alimente benefice pentru inima.

Pestele gras


O vorrba din popor spune “ Nicio masa fara peste”! Ei bine, nimic mai adevarat, pentru ca pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Pentru sanatatea inimii, datorita grasimilor sanatoase pe care le contine, este indicat pestele gras, si anume heringul, somonul, macroul, tonul. Specialistii in nutritie sustin ca sunt recomandate cel putin trei portii de peste pe saptamana.

Usturoiul


Stiai ca usturoiul, atat de des folosit pentru a aroma diverse sortimente de mancare, este benefic pentru sanatatea inimii? Acest aliment ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, responsabil pentru mai multe probleme de sanatate.

Usturoiul previne si aparitia ingrosarii vaselor de sange.

Fructele de padure

Este sezonul fructelor de padure! In afara de faptul ca sunt foarte gustoase, acestea sunt bogate in antioxidanti, vitamine, favonoizi, minerale si fibre. Ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange, prevenind aparitia bolilor cardiovasculare. Benefice pentru inima nu sunt numai fructele de padure, ci si citricele.

Ciocolata neagra

Mai multe studii au aratat ca ciocolata neagra aduce beneficii inimii. De exemplu, o cercetare efectuata in 2012 a constatat ca un consumul zilnic de ciocolata neagra, in cantitati moderate, reduce riscul aparitiei atacurilor de cord si a atacului vascular cerebral. Ciocolata neagra contine polifenoli, substante care regleaza tensiunea arteriala si lupta cu inflamatia.

Rosiile

Legume preferate de multi dintre noi, rosiile, sunt ideale pentru prevenirea aparitiei bolilor de inima. Contin potasiu, calciu, magneziu, dar si vitamina A, care ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale. Contin si licopen, substanta care ajuta vasele de sange sa isi mentina elasticitatea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare