Boli

#urticarie acvagena #alergii severe #alergie apa #urticarie #boli rare #alergii

Cazul ciudat al unei femei care nu poate sa planga sau sa stea in ploaie, fiind alergica la orice fel de sursa de apa

Kerrie Armitage, o tanara in varsta de 28 de ani din Leeds, Marea Britanie, are de suferit de fiecare data cand pielea ei intra in contact cu orice sursa de apa, de la lacrimi, pana la picaturile de ploaie. Chiar si sarutul sotului ei ii poate aduce suferinta, din cauza contactului pielii cu saliva. Totul se intampla pentru ca sufera de urticarie acvagena, o forma de alergie foarte rara.

Femeia a primit acest diagnostic acum doi ani, cand a mers la medic pentru ca i-au iesit eruptii severe pe piele, dupa ce a stat in ploaie, potrivit dailymail.com.

Chiar si lacrimile ii pot face rau

"Lacrimile imi declanseaza alergia, de aceea ma straduiesc sa nu plang. Din fericire, nu eram o plangacioasa nici inainte de aparitia afectiunii", spune Kerrie, citata de mirror.co.uk. Nu doar plansul, ci si transpiratia ii poate face rau, de aceea tanara se straduieste din rasputeri sa nu devina furioasa sau frustrata ori sa se expuna la temperaturi ridicate, pentru a nu transpira. Tot din aceasta cauza nu poate merge la sala de sport.

Femeia povesteste ca, cu cat apa are temperatura mai aporpiata de cea a corpului, cu atat mai repede apare alergia.

In ciuda afectiunii de care sufera, femeia poate sa faca baie, insa timpul petrecut in cada sau la dus nu trebuie sa depaseasca zece minute, astfel incat reactia alergica sa fie cat mai mica sau sa nu apara.

Il are aproape pe sotul ei, care o sustine neconditionat, desi nu este deloc usor.

"Chiar si sarutul sotului meu imi poate face rau. Daca buzele sale sunt umede in momentul in care ma saruta, imi poate aparea iritatia", povesteste femeia, pentru mirror.co.uk

Si-a pierdut serviciul din cauza bolii

Din cauza afectiunii, a renuntat si la serviciu, pentru ca fiind menajera, era nevoita sa intre in contact cu apa. Acum sta acasa si are grija de copii. Femeia se chinuie sa tina afectiunea sub control, luand un tratament specific, dar si prin masuri de protectie. Astfel, se asigura ca nu iese din casa fara haine de ploaie, iar serile de iesit cu prietenii au devenit din ce in ce mai rare.

Boala de care sufera Kerrie se caracterizeaza prin aparitia eruptiilor rosii sau roz, insotite de mancarime.

Sursa foto principala: thesun.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului