Boli

#dureri abdominale #dureri de burta #reflux gastro-esofagian #stres #ulcer #dureri de stomac #paraziti intestinali #cauze dureri

Cauzele durerilor abdominale

Durerile abdomenale pot surveni adesea in cazul oricarei persoane. Aceste dureri pot avea o serie de cauze la care nici nu te-ai fi gandit. Descopera cateva dintre cele mai frecvente cauza ale durerilor abdominale si afla cum poti trata si preveni aparitia acestora.

Ulcer

Ulcerul este o cauza frecventa a durerilor abdominale. Acesta este provocat adesea de infectia cu bacteria Helicobacter Pylori , iar durerile pot sa dureze incepand de la cateva minute, pana la cateva ore.

Dincolo de regimul alimentar foarte light (fara bauturi acidulate , fara mancari grele, fara prajeli, fara alimente acide etc), este necesar sa urmezi si un tratament medicamentos pe baza de antibiotice, tratament menit sa distruga bacteria respectiva.
 

Guma mestecata in exces


Unele persoane consuma prea multa guma, uneori fara sa isi dea seama de acest lucru. Atunci cand mesteci guma, nu faci decat sa provoci o dereglare la nivelul intestinului. Dupa atata mestecat, stomacul se asteapta sa si inghiti o anumita cantitate de alimente.

Incearca sa renunti la guma de mestecat sau sa o mesteci timp de maxim 5 minute, dupa care sa o arunci. O alta sugestie este sa te orientezi catre bomboanele mentolate.
 

Reflux gastro-esofagian


Aceasta afectiune este adesea vinovata de aparitia durerilor abdominale si de senzatia de arsura prezenta la nivelul esofagului. Mai mult decat atat, durerile sunt stimulate de consumul unor alimente nepotrivite, in special de alimente care contin grasimi.
 

Stres


Fie ca iti vine sa crezi sau nu, stresul se face vinovat adesea de aparitia durerilor abdominale. Mai mult decat atat, stresul provoaca dureri de cap, insomnii si alte probleme digestive . Pentru a preveni aceste dureri abdominale este neaparat necesar sa incerci sa ai o viata mai relaxata si sa nu te mai ingrijorezi pentru probleme care se rezolva intotdeauna de la sine.
 

Paraziti intestinali


O idee preconceputa este aceea ca parazitii intestinali sunt intalniti doar in cazul copiilor. Nimic mai gresit. Avand in vedere ca adultii au mari probleme de alimentatie si nu duc un stil de viata tocmai sanatos, aparitia viermilor intestinali nu este nici pe departe imposibila. Un control medical este impus in acest caz.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare