Boli

#boli rare #maini uriase #Kaleem #limfangiom # hamartom

Boli rare: Baietelul cu maini uriase, ce cantaresc peste 12 kilograme

Povestea uluitoare a lui Kaleem, un copil de 8 ani, din India, a facut rapid inconjurul lumii. Baiatul sufera de o boala rara, care a facut ca mainile sa i se dezvolte exagerat de mult si sa capete dimensiuni uriase, atingand o greutate de 12 kg. Baietelul nu-si poate inchide singur sireturile de la incaltari si nu poate manca singur, din cauza diformitatii, dar mai grav amagitor decat boala insasi este faptul ca este victima rautatilor si violentei celorlalti. Afla povestea baietelului care a socat medicii si a ajuns la inimile oamenilor pe de intreg mapamondul!

 

Maini uriase, diagnostic imprecis

Kaleem s-a nascut cu mainile de doua ori mai mari decat capul, a povestit mama baietelului, Haleema, in varsta de 27 de ani, pentru publicatia Dailymail.co.uk. Nici pana astazi, diagnosticul in privinta bolii extrem de rare de care sufera copilul nu este cert. De-a lungul timpului, au aparut numeroase teorii legate de cauza care a dus la dezvoltarea uriasa a mainilor acestuia.

La inceput, medicii au pus diformitatea pe seama unei dereglari a sistemului endocrin, mai cu seama a glandei tiroide. Insa alti specialisti au explicat malformatia pe seama a doua afectiuni: limfangiom (boala inflamatorie a sistemului limfatic) si hamartom (tumoare aparuta pe fondul excesului unui tesut ce se gaseste normal intr-o regiune anatomic).

Din nefericire, cele doua diagnostice nu sunt 100% sigure, medicii fiind nevoiti sa continue seria investigatiilor pentru depistarea exacta a cauzei care a dus la diformitatea mainilor. Intre timp, mainile copilului vor continua sa creasca, amenintandu-i viata.

Lovitura emotionala pentru Kaleem: victima rautatilor si jignirilor celor din jur

De parca nu era suficient ca sufera de o boala rara, inca nediagnosticata, si ca se afla in imposibilitatea de a-si folosi mainile pentru a manca, a se juca sau a se imbraca, Kaleem a primit numeroase lovituri emotionale de la cei din jur.

Nu se poate duce la scoala, din cauza insultelor cu care este intampinat zilnic: "Nu merg la scoala, intrucat profesoara mi-a spus ca ceilalti copii se sperie de mine cand imi vad mainile", a povestit baietelul. Tot el a declarat ca a fost si victima violentei colegilor lui, care il bateau si il jigneau de fiecare data cand il vedeau.

Pe langa toate acestea, situatia financiara precara a familiei, care castiga in jur de 40 de dolari pe luna, ingreuneaza demersul diagnosticarii bolii si al interventiilor chirurgicale necesare pentru corectarea diformitatii.



Sursa foto:Mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare