Boli

#boli scaldat #boli piscina #Leptospiroza #scaldat

Boala fatala pe care o poti lua daca nu tii cont unde te scalzi!

Medicii atrag atentia ca parazitozele intestinale si bolile de piele sunt frecvente in randul celor care nu acorda atentie locului unde aleg sa se scalde, lacuri sau rauri, neamenajate pentru plajă si baie. Chiar daca riscurile sunt mai mici, si apa din unele stranduri sau piscine poate reprezenta un pericol.

 

Specialistii ii avertizeaza pe cei care nu dau importanta locului unde se balacesc asupra pericolului imbolnavirii prin leptospiroza (un grup de boli infecto-contagioase atat ale omului, cat si ale animalelor, produse de leptospire).

Tipica este leptospiroza icterohemoragica, transmisa omului de la sobolani. Apoi, leptospiroza gripotifoasa sau febra de apa sau de mal apare tot la cei care o iau din apa, microbul putand patrunde in piele si evoluand benign, scrie libertatea.ro.

De regula, leptospiroza are urmatoarele simptome: febra, icter si hemoragii, leziuni ale ficatului, dureri de cap, dureri musculare, varsaturi, ochi rosii, dureri abdominale. Intarzierea prezentarii de urgenta la medic poate dermina decesul.

Si apa de la strand sau din piscine poate gazdui multe bacterii si ciuperci, care pot crea serioase neplaceri, mai scrie libertatea.ro. Asa ca nu intra intr-o piscina daca nu poti vedea fundul acesteia. Desi si apa limpede poate contine germeni, cu siguranta daca apa este tulbure, exista mai multe riscuri.

Inainte de a intra in apa, atinge cu palma peretele interior al piscinei si vezi daca placile de faianta se simt curate, nu lipicioase sau cleioase.

Mirosul puternic de substante chimice nu indica neaparat o piscina curata si dezinfectata (o piscina curata nu trebuie sa aiba miros specific), caci prezenta cloraminelor, care au un potential iritant, pot provoca inrosirea ochilor si mancarimi ale pielii.

Sursa foto: evenimentsibiu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare