Boli

#picioare umflate #mers #picioare

Beneficiile mersului descult

Urbanizarea a afectat foarte mult modul in care oamenii merg pe jos. Placile de beton si incaltarile sofisticale, pantofii cu toc cui au inceput sa distorsioneze mersul pe jos , dar si beneficiile pe care acest obicei simplu  le aduce sanatatii noastre.


Oricat de greu s-ar chinui companiile producatoare de pantofi sa realizeze o talpa pe care piciorul sa se muleze perfect, niciodata nu vor reusi sa scoata pe piata un produs care sa aduca piciorului atatea beneficii ca mersul pe jos.


Iata cateva dintre acestea:


In sezonul cald, mersul descult  pare sa aiba un efect de racorire asupra corpului, mai ales mersul de dimineata, prin iarba verde .


Mersul descult imbunatateste circulatia sangelui din zona picioarelor deoarece membrele nu sunt restrictionate in niciun fel atunci cand intra in contract cu pamantul.


Mersul descult activeaza o serie de muschi din zona picioarelor care nu este utilizata atunci cand piciorul se afla in pantof. In acest fel, sunt prevenite problemele de acumulare de sange in vene si astfel, este prevenita aparitia varicelor.


Mersul descult ofera relaxare picioarelor obosite. Nu uita ca orice fel de incaltaminte iti strange piciorul si o deformeaza, iar mersul descult ajuta laba piciorului sa se relaxeze in totalitate si sa se miste in cel mai natural mod posibil.


Mersul descult ofera corpului o pozitie dreapta si ajuta la indreptarea coloanei vertebrale.


Cum sa mergi descult in conditii de siguranta


Mergi descult doar prin locurile cu iarba sau pamant si evita zonele in care iarba este inalta sau exista arbori foarte desi care te impiedica sa vezi ce se afla pe jos. Altfel, risti sa te intepi, sa te tai sau sa fi ranit de anumite animale sau insecte.


Cand ajungi acasa, spala bine labele picioarelor si asigura-te ca pielea nu prezinta zgarieturi sau rani usoare si eventual aplica un gel dezinfectant .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului